Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Keto tarta intensywnie czekoladowa

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

10 porcji
2 x sztuka (55 g)
20 x 1 g
20 x 1 g
łyżka (10 ml)
0,6 x 100 ml
100 g
10 x 1 g
2 x szczypta (2 g)
4 x 100 g
szklanka (250 ml)
10 x 1 g
2 x 100 g

Opis przygotowania przepisu

1
Wszystkie składniki umieścić w malakserze i ucierać do uzyskania masy o jednorodnej strukturze. Masą wylepić dno formy do tarty (u mnie prostokątna o wymiarach 35 x 10 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Schłodzić przez ok. 30 minut. Ponakłuwać widelcem i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni w trybie pieczenia góra + dół przez ok. 15 minut. Schłodzić.
2
Mleko kokosowe umieścić w garnuszku razem z wodą, dodać agar i dokładnie wymieszać. Zagotować masę, po czym zdjąć z palnika. Ostudzić przez chwilę. Czekoladę posiekać na mniejsze kawałki, trochę wiórków zostawić do dekoracji. Do nadal gorącej masy wrzucić pokrojoną czekoladę i wymieszać do pełnego rozpuszczenia czekolady. Odstawić do ostudzenia. Jeszcze lekko płynną masę wylać na spód tarty. Posypać wierzch pozostałymi wiórkami czekoladowymi. Wstawić do lodówki do pełnego stężenia (ok. 20 – 30 minut).
3
Po więcej przepisów na zdrowe słodkości zapraszam na https://moderncavegirl.pl

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
3 010 kcal
Białka
62 g
Węglowodany
95 g
Cukry
53 g
Tłuszcze
256 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
188 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
16 g
Wielonienasycone
4 g
Cholesterol
474 mg
Błonnik
90 g
Sól
4 g
Woda
251 g
Wapń
68 mg
PHE
2 648 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit