Keto tarta intensywnie czekoladowa
Składniki
{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}} | {{item.unit}} |
Składniki
10 porcji
2 x sztuka (55 g) | |
20 x 1 g | |
20 x 1 g | |
łyżka (10 ml) | |
0,6 x 100 ml | |
100 g | |
10 x 1 g | |
2 x szczypta (2 g) | |
4 x 100 g | |
szklanka (250 ml) | |
10 x 1 g | |
2 x 100 g |
Opis przygotowania przepisu
1
Wszystkie składniki umieścić w malakserze i ucierać do uzyskania masy o jednorodnej strukturze. Masą wylepić dno formy do tarty (u mnie prostokątna o wymiarach 35 x 10 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Schłodzić przez ok. 30 minut. Ponakłuwać widelcem i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni w trybie pieczenia góra + dół przez ok. 15 minut. Schłodzić.
2
Mleko kokosowe umieścić w garnuszku razem z wodą, dodać agar i dokładnie wymieszać. Zagotować masę, po czym zdjąć z palnika. Ostudzić przez chwilę. Czekoladę posiekać na mniejsze kawałki, trochę wiórków zostawić do dekoracji. Do nadal gorącej masy wrzucić pokrojoną czekoladę i wymieszać do pełnego rozpuszczenia czekolady. Odstawić do ostudzenia. Jeszcze lekko płynną masę wylać na spód tarty. Posypać wierzch pozostałymi wiórkami czekoladowymi. Wstawić do lodówki do pełnego stężenia (ok. 20 – 30 minut).
3
Po więcej przepisów na zdrowe słodkości zapraszam na https://moderncavegirl.pl
Wartości odżywcze
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna | 3 010 kcal |
Białka | 62 g |
Węglowodany | 95 g |
Cukry | 53 g |
Tłuszcze | 256 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 188 g |
Kwasy tłuszczowe trans | 0 g |
Mono nienasycone | 16 g |
Wielonienasycone | 4 g |
Cholesterol | 474 mg |
Błonnik | 90 g |
Sól | 4 g |
Woda | 251 g |
Wapń | 68 mg |
PHE | 2 648 mg |
Wartość energetyczna | {{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal- |
Białka | {{recipe.protein}} g- |
Węglowodany | {{recipe.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{recipe.sugar}} g- |
Tłuszcze | {{recipe.fat}} g- |
Nasycone kwasy tłuszczowe | {{recipe.saturatedFattyAcid}} g- |
Kwasy tłuszczowe trans | {{recipe.transFattyAcid}} g- |
Mono nienasycone | {{recipe.monoSaturated}} g- |
Wielonienasycone | {{recipe.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{recipe.cholesterol}} mg- |
Błonnik | {{recipe.fiber}} g- |
Sól | {{recipe.salt}} g- |
Woda | {{recipe.water}} g- |
Wapń | {{recipe.calcium}} mg- |
PHE | {{recipe.phe}} mg |
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit