Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Keto sernik bez sera (Paleo, LowCarb)

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

10 porcji
5 x 100 ml
4 x duża sztuka (60 g)
porcja (10 g)
3 x łyżka (10 ml)
0,7 x 100 g
5 x 1 g
szczypta (2 g)
5 x 1 g
5 x 1 g
porcja (75 g)

Opis przygotowania przepisu

1
Wszystkie składniki spodu wymieszać na elastyczną masę i wylepić nią dół foremki o średnicy 20 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 5 minut.
2
Jajka rozbełtać z mlekiem kokosowym i zagotować. Całość gotować przez chwilę, aż jajka się zetną i oddzieli się "serwatka". Wyłożony ściereczką durszlak ustawić na misce i wlać doń masę. Odstawić na kilka godzin do lodówki, aby masa solidnie się odsączyła.
3
Ser utrzeć z jajkami i erytrytolem na gładką masę. Dodać pozostałe składniki i dobrze wymieszać. Wyłożyć na podpieczony spód, wygładzić wierzch, po czym posypać go jagodami. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni w trybie grzania góra + dół i piec przez ok. 35 – 40 minut. Można także piec sernik w kąpieli wodnej w 180 stopniach. Po upieczeniu, zostawić w zamkniętym piekarniku do wystygnięcia.
4
Po więcej przepisów na smaczne i zdrowe dania zapraszam na https://moderncavegirl.pl

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
899 kcal
Białka
45 g
Węglowodany
115 g
Cukry
25 g
Tłuszcze
60 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
35 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
12 g
Wielonienasycone
5 g
Cholesterol
1 034 mg
Błonnik
6 g
Sól
4 g
Woda
552 g
Wapń
307 mg
PHE
2 264 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit