Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Keto gofry z cukinii

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

4 porcje
2 x sztuka (55 g)
2 x łyżka (10 g)
1,85 x porcja (100 g)
2 x porcja (10 g)
2 x szczypta (2 g)
0,5 x porcja (6 g)

Opis przygotowania przepisu

1
Cukinię zetrzeć na tarce na małych oczkach. Posolić i odstawić na 5 minut aż puści wodę. Całkowicie odcisnąć z wody.
2
Masło klarowane z jajkami zmiksować lub rozmieszać trzepaczką.
3
W osobnym naczyniu wymieszać mąkę, sól i sodę oczyszczoną. Dodać do masy jajecznej i wymieszać. Masa powinna odrobinę zgęstnieć.
4
Połączyć masę z cukinią i dobrze wymieszać. Wyłożyć do silikonowej formy do gofrów i umieścić w piekarniku nagrzanym do 160 stopni z włączonym termoobiegiem. Piec ok. 15 – 20 minut do lekkiego przyrumienienia.
5
Gofry można też "upiec" w kuchence mikrofalowej (ok. 2 minuty). Po ostudzeniu wyjąć z formy i podpiec jeszcze chwilę w tosterze lub na patelni.
6
Po więcej przepisów na zdrowe i smaczne dania zapraszam na https://moderncavegirl.pl

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
441 kcal
Białka
20 g
Węglowodany
11 g
Cukry
8 g
Tłuszcze
34 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
17 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
5 g
Wielonienasycone
2 g
Cholesterol
526 mg
Błonnik
10 g
Sól
6 g
Woda
173 g
Wapń
123 mg
PHE
1 010 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit