Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Keto donuty dyniowe

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

6 porcji
2 x duża sztuka (60 g)
1,8 x 100 g
0,5 x 100 g
4 x łyżka (10 ml)
8 x porcja (10 g)
szczypta (2 g)
5 x 1 g
2,5 x 2 g
duża porcja (5 g)
20 x 1 g
20 x 1 g
5 g

Opis przygotowania przepisu

1
Suche składniki wymieszać ze sobą i odstawić.
2
Rozdzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywno z erytrytolem.
3
W osobnej misce zmiksować żółtka, puree z dyni, masło klarowane i ekstrakt z wanilii.
4
Połączyć delikatnie obie masy, po czym wmieszać suche składniki. Masę podzielić na 6 części i wypełnić nią silikonową formę do donutów.
5
Piec przez ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni w trybie góra + dół (do suchego patyczka). Ostudzić.
6
Mus kokosowy rozpuścić w garnuszku na bardzo małym ogniu. Dodać jogurt kokosowy i wymieszać do uzyskania gładkiej masy. Donuty smarować glazurą i posypać posiekanymi orzechami.
7
Po więcej przepisów na zdrowe i smaczne słodkości zapraszam na https://moderncavegirl.pl

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
1 191 kcal
Białka
38 g
Węglowodany
102 g
Cukry
35 g
Tłuszcze
84 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
59 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
8 g
Wielonienasycone
5 g
Cholesterol
517 mg
Błonnik
43 g
Sól
4 g
Woda
1 g
Wapń
153 mg
PHE
1 898 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit