Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Fricassee - potrawka z kurczaka

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

4 porcje
2 x duża porcja (200 g)
sztuka (100 g)
50 g
porcja (50 g)
porcja (50 g)
mała sztuka (50 g)
opakowanie (180 g)
duża porcja (20 g)
40 x 1 g
szczypta (2 g)
3 g
porcja (10 ml)
porcja (50 g)
50 g

Opis przygotowania przepisu

1
Zagotuj klasyczny bulion z piersi kurczaka, po 30 minutach dodaj marchew, pietruszkę i seler.
2
Wyjmij chochlą warzywa i kurczaka.
3
Rozgrzej rondelek, włóż masło, jak się roztop dodaj mąkę i mieszaj szybko trzepaczką, żeby nie powstały grudki. Dodaj sok z cytryny, posól i popieprz cały czas mieszając.
4
Dodaj powoli chochlę bulionu i dalej mieszaj aż powstanie jednolita masa. Dodaj kolejne 4 chochle i gotuj 10 minut ciągle mieszając i dodając bulion.
5
Wbij jajko do jogurtu i wymieszaj. Dodaj powoli do potrawki i zamieszaj.
6
Teraz włóż do potrawki pokojonego kurczaka, pokojoną cebulę, marchew, seler, pietruszkę, pieczarki i groszek zielony i podgrzewaj na małym ogniu przez parę minut.
7
Po zagotowaniu dodaj natkę pietruszki i podawaj z ryżem.
45 min

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
1 082 kcal
Białka
121 g
Węglowodany
67 g
Cukry
21 g
Tłuszcze
35 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
16 g
Kwasy tłuszczowe trans
0,55 g
Mono nienasycone
7 g
Wielonienasycone
2 g
Cholesterol
264 mg
Błonnik
14 g
Sól
3 g
Woda
318 g
Wapń
196 mg
PHE
6 048 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit