Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Fit zapiekanka z kaszy jaglanej z pieczarkami

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

2 porcje
porcja (100 g)
250 x 1 g
200 x 1 g
sztuka (55 g)
200 x 1 g
40 x 1 g
łyżeczka (5 ml)
10 x 1 g
1 g
porcja (5 g)
szczypta (2 g)
3 g

Opis przygotowania przepisu

1
Kaszę jaglaną przelej wrzątkiem, aby pozbyć się goryczki i ugotuj zgodnie z opisem na opakowaniu.
2
Na patelni na łyżeczce oliwy podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Pieczarki umyj i pokrój w plasterki i wrzuć na patelnię.
3
Duś około 15 minut. Dopraw solą i pieprzem. W tym czasie wymieszaj jogurt z jajkiem i dodaj przyprawy – sól, pieprz i rozmaryn tymianek.
4
Kaszę jaglaną wymieszaj z pieczarkami, przełóż do naczynia żaroodpornego i zalej masą jogurtową. Na wierzch połóż kawałki mozzarelli. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15 minut.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
897 kcal
Białka
45 g
Węglowodany
112 g
Cukry
25 g
Tłuszcze
29 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
13 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
6 g
Wielonienasycone
2 g
Cholesterol
237 mg
Błonnik
13 g
Sól
3 g
Woda
406 g
Wapń
146 mg
PHE
2 231 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit