Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Fit spaghetti bolognese z cukinią.

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

4 porcje
500 x 1 g
500 x 1 g
300 x 1 g
200 x 1 g
15 x 1 g
łyżka (10 ml)
500 x 1 ml
szczypta (2 g)
3 g
porcja (3 g)
2 g
1 g
porcja (5 g)
160 x 1 g

Opis przygotowania przepisu

1
Makaron ugotuj zgodnie z opisem na opakowaniu.
2
Na patelni na oliwie podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.
3
Dodaj zmielone mięso z kurczaka i podsmaż.
4
Następnie wlej przecier pomidorowy i dodaj pokrojoną w kostkę cukinię.
5
Zalej wszystko bulionem i duś aż nadmiar wody odparuje, a sos do spaghetti będzie miał gęstą konsystencję.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
2 230 kcal
Białka
139 g
Węglowodany
280 g
Cukry
126 g
Tłuszcze
62 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
15 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
7 g
Wielonienasycone
1 g
Cholesterol
-
Błonnik
29 g
Sól
3 g
Woda
965 g
Wapń
423 mg
PHE
6 968 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit