Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Fit kaszotto z kurkami

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

2 porcje
200 x 1 g
100 x 1 g
100 g
10 x 1 g
łyżka (10 ml)
porcja (10 g)
szczypta (2 g)
3 g
5 g
1 g
5 g
500 x 1 ml

Opis przygotowania przepisu

1
Na oliwie podsmaż posiekaną cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodaj suchą kaszę i posmaż chwilę. Dodaj oczyszczone i pokrojone kurki i zalej bulionem.
2
Dodaj liść laurowy. Duś, aż bulion odparuje, a kasza napęcznieje. Dopraw tymiankiem i majerankiem oraz solą i pieprzem.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
706 kcal
Białka
20 g
Węglowodany
105 g
Cukry
8 g
Tłuszcze
22 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
6 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
7 g
Wielonienasycone
1 g
Cholesterol
-
Błonnik
18 g
Sól
3 g
Woda
598 g
Wapń
166 mg
PHE
984 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit