Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Dietetyczne leczo z cukinią

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

3 porcje
500 x 1 g
200 x 1 g
200 x 1 g
400 x 1 g
100 g
200 x 1 g
90 x 1 g
10 x 1 g
szczypta (2 g)
porcja (5 g)
5 g
2 g
porcja (5 g)
łyżeczka (5 g)

Opis przygotowania przepisu

1
Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij w rondelku z odrobiną wody, ciągle mieszając, aby się nie przypaliła.
2
Papryki i cukinię pokrój w kostkę i dodaj do cebuli. Pomidory sparz, obierz ze skórki, również pokrój i dodaj do reszty składników.
3
Kiełbasę pokrój w plasterki i wrzuć do rondelka. Wszystko duś do miękkości (około 15 minut). Dodaj przyprawę warzywną, dużą ilość papryki w proszku, sól, odrobinę chilli, oregano i trochę rozmarynu oraz zgniecione ząbki czosnku.
4
Zjedz z kromką chleba Graham.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
1 029 kcal
Białka
61 g
Węglowodany
119 g
Cukry
47 g
Tłuszcze
16 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
0,91 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
0,16 g
Wielonienasycone
0,82 g
Cholesterol
-
Błonnik
31 g
Sól
6 g
Woda
937 g
Wapń
242 mg
PHE
936 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit