Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Dietetyczne klopsiki z sosem pomidorowym

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

4 porcje
500 x 1 g
mała sztuka (50 g)
200 x 1 g
200 x 1 g
10 x 1 g
150 x 1 ml
300 x 1 g
40 x 1 g
łyżeczka (5 ml)
800 x 1 g
szczypta (2 g)
3 g
5 g

Opis przygotowania przepisu

1
Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Cebulę pokrój w kostkę, a marchewkę zetrzyj na tarce. Na patelni na oliwie podsmaż cebulę z marchewką, dodaj trochę wody i duś aż marchewka zmięknie. Ostudź.
2
W misce dokładnie wymieszaj zmielone mięso z jajkiem, ostudzoną marchewką, przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz posiekaną pietruszką, solą, pieprzem i majerankiem.
3
W garnku podgrzej bulion. Formuj małe pulpeciki i włóż je do garnka z bulionem. Gotuj 10 minut i dodaj przecier pomidorowy.
4
Gotuj bez przykrycia 10 minut aż sos się trochę zredukuje. Zjedz z ziemniaczkami. Mniam

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
2 235 kcal
Białka
145 g
Węglowodany
270 g
Cukry
93 g
Tłuszcze
63 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
23 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
6 g
Wielonienasycone
2 g
Cholesterol
216 mg
Błonnik
35 g
Sól
3 g
Woda
541 g
Wapń
357 mg
PHE
6 016 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit