Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Wegetariańskie danie jednogarnkowe

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

4 porcje
450 x 1 g
porcja (50 g)
3 g
3 ml
porcja (100 g)
opakowanie (240 g)
100 g
250 x 1 ml
1 000 x 1 g
szczypta (2 g)
3 g
5 g
3 g
porcja (5 g)
5 x 1 g

Opis przygotowania przepisu

1
Na oliwie podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek na złoty kolor. W międzyczasie obrać dynię i pokroić w kostkę o grubości 2-2.5 cm. Do podsmażonej cebuli dodać przyprawy i smażyć minutę. Ściągnąć z ognia.
2
Do dużego garnka wrzucić dynię, soczewicę i odsączoną z wody ciecierzycę. Dodać cebulę z przyprawami, zalać bulionem i gotować na średnim ogniu ok 20 min. Po upływie czasu dodać puszkę pomidorów i gotować do momentu aż dynia i soczewica będą miękkie. Na sam koniec dodać stała część mleka kokosowego i dusić kilka minut.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
1 170 kcal
Białka
46 g
Węglowodany
158 g
Cukry
23 g
Tłuszcze
29 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
8 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
3 g
Wielonienasycone
0,47 g
Cholesterol
-
Błonnik
26 g
Sól
5 g
Woda
1 292 g
Wapń
251 mg
PHE
2 329 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit