Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Szakszuka z fasolą zamiast jajek

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

3 porcje

Opis przygotowania przepisu

1
Wszystkie warzywa myjemy. Czosnek siekamy, pora kroimy w półplasterki, selera w plasterki, pomidory w kostkę.
2
W garnku rozgrzewamy oliwę. Podsmażamy czosnek, pora oraz selera. W czasie smażenia dodajemy przyprawy,
3
Do garnka dokładamy pomidory. Gotujemy na małym ogniu ok 15 minut aż pomidory się rozpadną. Mieszamy by nasze pomidory się nie przypaliły.
4
Do pomidorów dodajemy odcedzoną fasolę, mieszamy.
5
Wykładamy szakszukę na talerze, na niej układamy pokrojony w kosteczkę ser.
6
Podajemy z ulubionym pieczywem. Ja swoją szakszukę zabrałam w drogę. Oddzielnie zapakowałam ser, który dodałam na talerz po podgrzaniu szakszuki.
3 porcje, czas przygotowania ok 30 minut.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
692 kcal
Białka
41 g
Węglowodany
62 g
Cukry
23 g
Tłuszcze
27 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
11 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
7 g
Wielonienasycone
1 g
Cholesterol
0 mg
Błonnik
10 g
Sól
8 g
Woda
532 g
Wapń
737 mg
PHE
1 843 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit