Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Śniadanie bogate w białko – frittata ze szpinakiem i pomidorkami

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

3 porcje
5 x duża sztuka (60 g)
200 x 1 g
80 x 1 g
100 x 1 g
100 x 1 g
łyżeczka (5 ml)
80 x 1 ml
3 x sztuka (25 g)
15 x 1 g
szczypta (2 g)
3 g
4 x 1 g

Opis przygotowania przepisu

1
Nastaw piekarnik na 180 stopni.
2
Na patelni podsmaż na łyżeczce oliwy pokrojoną w kostkę cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.
3
Dodaj umyty szpinak, duś chwilę, aż szpinak zwiędnie.
4
Wbij jajka do miski, roztrzep widelcem i wymieszaj z mlekiem solą, pieprzem, gałką muszkatołową.
5
Przelej masę do naczynia do zapiekania lub na patelnię, lekko wymieszaj ze szpinakiem i dodaj przekrojone na połówki pomidorki oraz kawałki mozzarelli.
6
Zapiekaj w piekarniku przez 20 minut, aż masa zgęstnieje.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
22 449 kcal
Białka
71 g
Węglowodany
75 g
Cukry
14 g
Tłuszcze
53 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
18 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
17 g
Wielonienasycone
6 g
Cholesterol
1 293 mg
Błonnik
6 g
Sól
4 g
Woda
97 g
Wapń
209 mg
PHE
3 162 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit