Sałatka z makaronem i rzodkiewką
Ocena przepisu
Składniki
180 x 1 g
2 x porcja (50 g)
porcja (100 g)
2 x 30 g
porcja (50 g)
łyżka (20 g)
opakowanie (6 g)
5 x 1 g
duża porcja (3 g)
szczypta (2 g)
Zapisz te składniki w swoim inteligentnym menu
Będziesz dokładnie wiedzieć, ile kalorii i składników odżywczych zawiera przepis.
porcja
Opis przygotowania przepisu
1
Makaron gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy i studzimy.
2
Fasolę płuczemy pod bieżącą wodą.
3
Ogórki, rzodkiewkę oraz paprykę kroimy w większą kostkę.
4
Mięte siekamy i wraz z pozostałymi składnikami na sos mieszamy
5
Wszystkie składniki umieszczamy w misce, wlewamy sos, mieszkamy i odstawiamy na godzinę do lodówki. Po tym czasie podajemy.
Sałatka na kolację lub do przysmaków z grilla
1 057 kcal
Lub 4 426 kJ ● Wartość energetyczna
42,6 g
Zalecane dzienne spożycie: 0 g
175 g
Zalecane dzienne spożycie: 0 g
Cukry
13,4 g
15 g
Zalecane dzienne spożycie: 0 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
4,9 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
0,02 g
Wielonienasycone
0,14 g
Cholesterol
-
Błonnik
16,7 g
Zalecane dzienne spożycie: 0 g
Sól
4 g
Wapń
62,4 mg
Sód
12,1 g
Woda
192 g
PHE
2 130 mg
0%
Z zalecenago dziennego spożycia
Dokładniejsze oszacowanie dziennego spożycia
Edytuj swój profil poniżej i zapisz
Kobieta
Mężczyzna
Chcę
Schudnąć
Nabrać masy mięśniowej
Być fit
Rok urodzenia
Wzrost
Waga
Stały wydatek energii
Nieznaczna aktywność
Skład wartości odżywczych
18 %
75 %
6 %
6 %
2 %
Podkategoria
Przepisy i składniki
możesz zapisać w menu

Łatwy przegląd kategorii
uzyskaj lepszą kontrolę nad spożyciem i wydatkowaniem kalorii

Statystyki na drodze do osiągnięcia docelowej wagi
Określ swoją docelową wagę i śledź postępy.

Inspiruj się przepisami i innymi menu
Uzyskaj olbrzymią bazę danych produktów.