Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Pikantny gulasz z indyka po meksykańsku

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

4 porcje
500 x 1 g
200 x 1 g
200 x 1 g
200 x 1 g
200 x 1 g
łyżka (10 ml)
10 x 1 g
100 g
szczypta (2 g)
3 g
5 g
porcja (6 g)
2 g
5 g
porcja (5 g)

Opis przygotowania przepisu

1
Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Cebulę pokrój w piórka, a indyka w kostkę,
2
W moździerzu rozetrzyj kmin rzymski i kolendrę lub użyj mielonych.
3
Oprósz indyka wszystkimi przyprawami.
4
Na patelni podsmaż na oliwie cebulę oraz dodaj pokrojoną w kostkę paprykę.
5
Następnie dodaj indyka oraz przecier pomidorowy. Dopraw przeciśniętym przez praskę czosnkiem i duś około 30 minut.
6
Pod koniec duszenia dodaj odsączoną z wody fasolę i podgrzej.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
6 505 kcal
Białka
160 g
Węglowodany
133 g
Cukry
64 g
Tłuszcze
18 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
2 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
8 g
Wielonienasycone
1 g
Cholesterol
-
Błonnik
17 g
Sól
4 g
Woda
187 g
Wapń
151 mg
PHE
731 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit