Pierogi z marchewką
Ocena przepisu
Składniki
5 x 100 g
szklanka (250 ml)
100 x 1 ml
500 x 1 g
200 x 1 g
5 x szczypta (2 g)
Zapisz te składniki w swoim inteligentnym menu
Będziesz dokładnie wiedzieć, ile kalorii i składników odżywczych zawiera przepis.
porcja
Opis przygotowania przepisu
1
Marchewkę obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach i gotujemy w niewielkiej ilości wody.
2
Cebulę obieramy, kroimy w piórka i podsmażamy na nie wielkiej ilości oleju.
3
Przegotowaną (ani gorącą, ani chłodną) wodę łączymy z olejem i dolewamy do miski, w której znajduje się 500 g mąki i sól.
4
Wyrabiamy ciasto i dzielimy na 3 części.
5
Każdą kulkę rozwałkowywujemy i wycinamy kółka kubkiem bądź szklanką.
6
Wystudzone marchewkę i cebulę łączymy ze sobą i doprawiamy solą oraz pieprzem.
7
Farsz układamy małą łyżeczką na krążku i zamykamy.
8
Wrzucamy pierogi na gotującą wodę.
Najlepsze
2 929 kcal
Lub 12 265 kJ ● Wartość energetyczna
71,7 g
Zalecane dzienne spożycie: 0 g
404 g
Zalecane dzienne spożycie: 0 g
Cukry
42,3 g
110 g
Zalecane dzienne spożycie: 0 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
8,7 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
62,4 g
Wielonienasycone
29 g
Cholesterol
0 mg
Błonnik
36,7 g
Zalecane dzienne spożycie: 0 g
Sól
9,7 g
Wapń
297 mg
Sód
g -
Woda
426 g
PHE
3 586 mg
0%
Z zalecenago dziennego spożycia
Dokładniejsze oszacowanie dziennego spożycia
Edytuj swój profil poniżej i zapisz
Kobieta
Mężczyzna
Chcę
Schudnąć
Nabrać masy mięśniowej
Być fit
Rok urodzenia
Wzrost
Waga
Stały wydatek energii
Nieznaczna aktywność
Skład wartości odżywczych
12 %
69 %
7 %
19 %
1 %
Podkategoria
Przepisy i składniki
możesz zapisać w menu

Łatwy przegląd kategorii
uzyskaj lepszą kontrolę nad spożyciem i wydatkowaniem kalorii

Statystyki na drodze do osiągnięcia docelowej wagi
Określ swoją docelową wagę i śledź postępy.

Inspiruj się przepisami i innymi menu
Uzyskaj olbrzymią bazę danych produktów.