Pieczarki zapiekane z serem
Składniki
{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}} | {{item.unit}} |
Składniki
4 x porcja (50 g) | |
25 x 1 g | |
porcja (10 g) | |
łyżka (10 ml) | |
porcja (50 g) |
Opis przygotowania przepisu
1
Pieczarki umyć, obrać i oderwać ogonki tak by zostały same kapelusze.
2
Ogonki pieczarek pokroić w kostkę.
3
Na patelni rozgrzać oliwę i usmażyć na niej pokrojoną w kostkę cebulę i pieczarki. Doprawić solą i pieprzem.
4
Gotowy farsz umieścić w kapeluszach pieczarek, posypać startym serem i zapiec przez około 10-15 minut. Całość posypać szczypiorkiem.
Kategoria
Wartości odżywcze
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna | 259 kcal |
Białka | 13 g |
Węglowodany | 11 g |
Cukry | 4 g |
Tłuszcze | 18 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 6 g |
Kwasy tłuszczowe trans | 0 g |
Mono nienasycone | 7 g |
Wielonienasycone | 1 g |
Cholesterol | - |
Błonnik | 4 g |
Sól | 0,4 g |
Woda | 232 g |
Wapń | 52 mg |
PHE | 329 mg |
Wartość energetyczna | {{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal- |
Białka | {{recipe.protein}} g- |
Węglowodany | {{recipe.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{recipe.sugar}} g- |
Tłuszcze | {{recipe.fat}} g- |
Nasycone kwasy tłuszczowe | {{recipe.saturatedFattyAcid}} g- |
Kwasy tłuszczowe trans | {{recipe.transFattyAcid}} g- |
Mono nienasycone | {{recipe.monoSaturated}} g- |
Wielonienasycone | {{recipe.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{recipe.cholesterol}} mg- |
Błonnik | {{recipe.fiber}} g- |
Sól | {{recipe.salt}} g- |
Woda | {{recipe.water}} g- |
Wapń | {{recipe.calcium}} mg- |
PHE | {{recipe.phe}} mg |
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit