Pieczarki po kaszubsku
Ocena przepisu
Składniki
500 x 1 g
sztuka (70 g)
2 x łyżka (10 ml)
łyżka (14 ml)
porcja (10 g)
porcja (5 g)
5 x 1 g
5 x sztuka (1 g)
5 g
duża porcja (3 g)
szczypta (2 g)
Zapisz te składniki w swoim inteligentnym menu
Będziesz dokładnie wiedzieć, ile kalorii i składników odżywczych zawiera przepis.
porcja
Opis przygotowania przepisu
1
Cebulę kroimy w pióra. Rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę wraz liściem laurowym i zielem angielskim i smażymy na niewielki ogniu.
2
Do podsmażonej cebuli dodajemy pieczarki pokrojone w ćwiartki, wlewamy sos sojowy i wszystko razem smażymy przez 10 minut.
3
Na patelnie dodajemy pozostałe składniki i smażymy kolejne 10 minut.
4
Gotowe pieczarki przekładamy do miseczki i podajemy na zimno.
Wegańska wersja klasycznych śledzi po kaszubsku.
558 kcal
Lub 2 337 kJ ● Wartość energetyczna
22,5 g
Zalecane dzienne spożycie: 0 g
56,3 g
Zalecane dzienne spożycie: 0 g
Cukry
22,8 g
23,3 g
Zalecane dzienne spożycie: 0 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
1,7 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
12,5 g
Wielonienasycone
6 g
Cholesterol
-
Błonnik
14 g
Zalecane dzienne spożycie: 0 g
Sól
4,2 g
Wapń
73,3 mg
Sód
0,87 g
Woda
530 g
PHE
1 127 mg
0%
Z zalecenago dziennego spożycia
Dokładniejsze oszacowanie dziennego spożycia
Edytuj swój profil poniżej i zapisz
Kobieta
Mężczyzna
Chcę
Schudnąć
Nabrać masy mięśniowej
Być fit
Rok urodzenia
Wzrost
Waga
Stały wydatek energii
Nieznaczna aktywność
Skład wartości odżywczych
22 %
55 %
22 %
23 %
2 %
Podkategoria
Przepisy i składniki
możesz zapisać w menu

Łatwy przegląd kategorii
uzyskaj lepszą kontrolę nad spożyciem i wydatkowaniem kalorii

Statystyki na drodze do osiągnięcia docelowej wagi
Określ swoją docelową wagę i śledź postępy.

Inspiruj się przepisami i innymi menu
Uzyskaj olbrzymią bazę danych produktów.