Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Pieczarki nadziewane tofu i suszonymi pomidorami

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

1 porcja
100 g
100 g
mała porcja (15 g)
łyżka (10 ml)
sztuka (15 g)
30 g
duża porcja (3 g)
szczypta (2 g)

Opis przygotowania przepisu

1
Pieczarki pozbywamy nóżek, posypujemy solą i środek polewamy oliwą.
2
Tofu umieszczamy w pojemniku blendera, dodajemy suszone pomidory, nóżki pieczarek i miksujemy na gładki krem. Doprawiamy solą i pieprzem.
3
Pieczarki nadziewamy przygotowanym farszem i pieczemy 20 minut w temperaturze 180 stopniach.
4
Upieczone pieczarki podajemy na rukoli z dodatkiem czerwonej papryki.
Smaczne, zdrowe i wypełnione pysznym farszem pieczarki.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
296 kcal
Białka
17 g
Węglowodany
9 g
Cukry
3 g
Tłuszcze
20 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
3 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
7 g
Wielonienasycone
0,89 g
Cholesterol
-
Błonnik
4 g
Sól
2 g
Woda
90 g
Wapń
222 mg
PHE
196 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit