Omlet z warzywami
({{foodstuff.foodstuff.foodstuffBrandTitle}})Ocena przepisu
Ten przepis został już przez Ciebie oceniony
Składniki
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}
3 x mała sztuka (50 g)
szczypta (2 g)
15 x 1 g
porcja (10 g)
35 x 1 g
20 g
50 g
porcja (10 g)
duża porcja (3 g)
Zapisz te składniki w swoim inteligentnym menu
Będziesz dokładnie wiedzieć, ile kalorii i składników odżywczych zawiera przepis.
Opis przygotowania przepisu
1
Jajka powinny być w temperaturze pokojowej.
2
Oddzielamy białka od żółtek.
3
W wysokiej misce ubijamy białka wraz ze szczyptą soli na wysokich obrotach miksera.
4
Gdy białka będą odpowiednio ubite, a masa sztywna, wtedy dodajemy żółtka oraz mąkę pszenną (płaska łyżka), całość jeszcze chwilkę ubijamy mikserem na małych obrotach miksera lub mieszamy za pomocą trzepaczki.
5
Na mniejszą, rozgrzaną patelnię nakładamy masło (płaska łyżka).
6
Gdy się rozpuści, wtedy dodajemy posiekaną drobno cebulę, pokrojonych kilka plasterków szynki i paprykę (można ją pokroić na mniejsze lub większe kawałki).
7
Smażymy przez 2-3 minutki na średnim ogniu.
8
Następnie nalewamy puszystą masę jajeczną i smażymy na małym ogniu pod przykryciem.
9
Smażymy z obu stron przez około 5 minut na bardzo małym ogniu.
10
Ciepły omlet przekładamy na talerz.
11
Podajemy z pieczywem (np. bagietką pszenną).
Mega śniadanie
{{data.energy}}427 kcal
Lub {{data.energyAlt}}1 790 kJ ● Wartość energetyczna
{{data.protein}}28,3 g
Zalecane dzienne spożycie: {{calculated.protein | number: 0}} g
{{data.carbohydrate}}19,7 g
Zalecane dzienne spożycie: {{calculated.carbohydrate | number: 0}} g
Cukry
{{data.sugar}} 4,5 g
{{data.fat}}25,8 g
Zalecane dzienne spożycie: {{calculated.fat | number: 0}} g
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{data.saturatedFattyAcid}} 8,2 g
Kwasy tłuszczowe trans
{{data.transFattyAcid}} 0 g
Mono nienasycone
{{data.monoSaturated}} 6,4 g
Wielonienasycone
{{data.polySaturated}} 2,7 g
Cholesterol
{{data.cholesterol}} 646 mg
Błonnik
{{data.fiber}} 2,7 g
Zalecane dzienne spożycie: {{calculated.fiber}} g
Sól
{{data.salt}} 2,8 g
Wapń
{{data.calcium}} 110 mg
Sód
{{data.sodium}} g -
Woda
{{data.water}} 26,6 g
PHE
{{data.phe}} 1 413 mg
{{calculated.percentage}}%
Z zalecenago dziennego spożycia
Dokładniejsze oszacowanie dziennego spożycia
Edytuj swój profil poniżej i zapisz
Kobieta
Mężczyzna
Chcę
Schudnąć
Nabrać masy mięśniowej
Być fit
Rok urodzenia
Wzrost
Waga
Stały wydatek energii
Siedzący
Nieznaczna aktywność
Umiarkowana aktywność
Wysoka aktywność
Ekstremalna aktywność
Bez stałej aktywności
Wróć
Uzupełnij swój profil
Waga docelowa
Docelową wagę można wprowadzić później w aplikacji.
Docelową wagę można wprowadzić później w aplikacji.
{{targetWeightMessageText}}
Utwórz konto
{{errors.message}}
Wróć
Zarejestruj się
E-mail
Hasło
Hasło musi mieć co najmniej 6 znaków!
{{errors.message}}
Wróć
Wysłaliśmy Ci wiadomość weryfikacyjną!
W ciągu kilku minut otrzymasz wiadomość weryfikacyjną na adres {{profile.email}}. W wiadomości e-mail kliknij przycisk "Dokończ rejestrację", a następnie zaloguj się.
Wróć
Zaloguj
E-mail
Hasło
{{errors.message}}
Nie pamiętasz hasła?
Wróć
Nie pamiętasz hasła?
Podaj adres e-mail użyty podczas rejestracji i zaznacz pole bezpieczeństwa „Nie jestem robotem”. Hasło zostanie do Ciebie wysłane automatycznie.
E-mail
Wróć
Wysłano
Nowe hasło zostało wysłane na Twój e-mail!
Skład wartości odżywczych
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Użytkownicy Premium nie widzą reklam
Podkategoria
Przepisy i składniki
możesz zapisać w menu

Łatwy przegląd kategorii
uzyskaj lepszą kontrolę nad spożyciem i wydatkowaniem kalorii

Statystyki na drodze do osiągnięcia docelowej wagi
Określ swoją docelową wagę i śledź postępy.

Inspiruj się przepisami i innymi menu
Uzyskaj olbrzymią bazę danych produktów.
Dine4Fit © 2025 Wszelkie prawa zastrzeżone.
Dine4Fit © 2025 Wszelkie prawa zastrzeżone.