Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Omlet z warzywami

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

2 porcje
3 x mała sztuka (50 g)
szczypta (2 g)
15 x 1 g
porcja (10 g)
35 x 1 g
20 g
50 g
porcja (10 g)
3 g

Opis przygotowania przepisu

1
Jajka powinny być w temperaturze pokojowej.
2
Oddzielamy białka od żółtek.
3
W wysokiej misce ubijamy białka wraz ze szczyptą soli na wysokich obrotach miksera.
4
Gdy białka będą odpowiednio ubite, a masa sztywna, wtedy dodajemy żółtka oraz mąkę pszenną (płaska łyżka), całość jeszcze chwilkę ubijamy mikserem na małych obrotach miksera lub mieszamy za pomocą trzepaczki.
5
Na mniejszą, rozgrzaną patelnię nakładamy masło (płaska łyżka).
6
Gdy się rozpuści, wtedy dodajemy posiekaną drobno cebulę, pokrojonych kilka plasterków szynki i paprykę (można ją pokroić na mniejsze lub większe kawałki).
7
Smażymy przez 2-3 minutki na średnim ogniu.
8
Następnie nalewamy puszystą masę jajeczną i smażymy na małym ogniu pod przykryciem.
9
Smażymy z obu stron przez około 5 minut na bardzo małym ogniu.
10
Ciepły omlet przekładamy na talerz.
11
Podajemy z pieczywem (np. bagietką pszenną).
Mega śniadanie

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
427 kcal
Białka
28 g
Węglowodany
20 g
Cukry
4 g
Tłuszcze
26 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
8 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
6 g
Wielonienasycone
3 g
Cholesterol
646 mg
Błonnik
3 g
Sól
3 g
Woda
27 g
Wapń
110 mg
PHE
1 413 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit