Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Omlet z pieczarkami

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

2 porcje
porcja (50 g)
3 x duża sztuka (60 g)
0,25 x 100 g
0,25 x 100 g
2 x szczypta (2 g)
duża porcja (3 g)
mała porcja (10 g)
porcja (10 g)
100 ml
20 ml

Opis przygotowania przepisu

1
Pieczarki oczyszczamy, kroimy na plasterki. Podsmażamy na połowie oleju na złoto.
2
W miseczce dokładnie mieszamy jajka, sól, pieprz, wodę i obie mąki. Na koniec dodajemy usmażone pieczarki. Mieszamy do połączenia się składników.
3
Na patelni rozgrzewamy drugą część oleju. Wylewamy masę jajeczną na patelnie, zmniejszamy grzanie i smażymy z obu stron. Omlet będzie dość ciężki i może być trudno go obrócić na drugą stronę. Można sobie w tym pomóc talerzem na który zsuniemy omlet z patelni a następnie przyłożymy ją do talerza i energicznie całość obrócimy.
4
Usmażony omlet podajemy na ciepło z tartym cheddarem i posiekaną natką pietruszki.
2 duże porcje, czas przygotowania ok 20 minut

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
696 kcal
Białka
32 g
Węglowodany
41 g
Cukry
1 g
Tłuszcze
44 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
10 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
20 g
Wielonienasycone
9 g
Cholesterol
776 mg
Błonnik
5 g
Sól
4 g
Woda
153 g
Wapń
676 mg
PHE
1 624 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit