Makaron z pesto z rukoli i fasolką
Ocena przepisu
Składniki
duża porcja (200 g)
porcja (100 g)
opakowanie (80 g)
40 x 1 g
duża porcja (20 g)
sztuka (20 g)
porcja (3 g)
łyżka (10 ml)
szczypta (2 g)
szczypta (1 g)
Zapisz te składniki w swoim inteligentnym menu
Będziesz dokładnie wiedzieć, ile kalorii i składników odżywczych zawiera przepis.
porcja
Opis przygotowania przepisu
1
Ugotować ulubiony makaron
2
Ugotować zieloną fasolkę
3
Zmiksować składniki na sos pesto : 1 garść rukoli, 1 łyżeczka orzeszków pini (można pominąć lub użyć ziarna słonecznika), 1 łyżeczka startego parmezanu lub grana padano, 1 łyżeczka startego pecorino lub innego sera owczego ( można pominąć), 1 ząbek czosnku, 1 duża łyżka oliwy, sól, pieprz. Z podanych ilości wychodzą dwie porcje sosu. Można zrobić więcej i przechowywać kilka dni w słoiczku w lodówce lub zamrozić w małych pojemniczkach.
4
Odcedzony makaron polać sosem pesto, dodać ugotowaną fasolkę, świeże listki rukoli i posypać startym parmezanem.
Całkowity czas przygotowania 30 minut
804 kcal
Lub 3 368 kJ ● Wartość energetyczna
32,1 g
Zalecane dzienne spożycie: 0 g
59,3 g
Zalecane dzienne spożycie: 0 g
Cukry
3,1 g
47,9 g
Zalecane dzienne spożycie: 0 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
11,9 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
10,4 g
Wielonienasycone
3,6 g
Cholesterol
-
Błonnik
7,5 g
Zalecane dzienne spożycie: 0 g
Sól
3,4 g
Wapń
259 mg
Sód
0,12 g
Woda
141 g
PHE
1 605 mg
0%
Z zalecenago dziennego spożycia
Dokładniejsze oszacowanie dziennego spożycia
Edytuj swój profil poniżej i zapisz
Kobieta
Mężczyzna
Chcę
Schudnąć
Nabrać masy mięśniowej
Być fit
Rok urodzenia
Wzrost
Waga
Stały wydatek energii
Nieznaczna aktywność
Skład wartości odżywczych
23 %
43 %
2 %
34 %
9 %
Podkategoria
Przepisy i składniki
możesz zapisać w menu

Łatwy przegląd kategorii
uzyskaj lepszą kontrolę nad spożyciem i wydatkowaniem kalorii

Statystyki na drodze do osiągnięcia docelowej wagi
Określ swoją docelową wagę i śledź postępy.

Inspiruj się przepisami i innymi menu
Uzyskaj olbrzymią bazę danych produktów.