Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Lekka zupa pomidorowa z kuleczkami mięsnymi

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

6 porcji
500 x 1 g
200 x 1 g
40 x 1 g
10 x 1 g
100 x 1 g
mała sztuka (50 g)
2 500 x 1 ml
750 x 1 g

Opis przygotowania przepisu

1
Przygotuj kuleczki mięsne. Zmiel mięso w maszynce lub poproś o zmielenie w sklepie. Marchewkę i cebulę zetrzyj na tarce z małymi oczkami lub zblenduj w blenderze stojącym.
2
Natkę pietruszki drobno posiekaj. Wymieszaj w misce mięso z jajkiem, marchewką, cebulą, pietruszką i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dopraw solą i pieprzem. Mieszaj ręką, aż składniki się dobrze połączą. Formuj małe kuleczki.
3
W garnku podgrzej bulion razem z przecierem pomidorowym – nie zagotowuj. Włóż wszystkie mięsne kuleczki i gotuj około 10 minut. W razie potrzeby dopraw solą i pieprzem. Smacznego

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
2 226 kcal
Białka
183 g
Węglowodany
292 g
Cukry
168 g
Tłuszcze
36 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
3 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
2 g
Wielonienasycone
1 g
Cholesterol
216 mg
Błonnik
26 g
Sól
0,5 g
Woda
2 803 g
Wapń
247 mg
PHE
9 145 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit