Kurczak z kalafiorem w lekkim sosie pomidorowym
Składniki
{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}} | {{item.unit}} |
Składniki
4 porcje
300 x 1 g | |
500 x 1 g | |
500 x 1 g | |
50 x 1 g | |
łyżeczka (5 ml) | |
200 x 1 g | |
15 x 1 g | |
porcja (5 g) | |
porcja (10 g) | |
160 x 1 g | |
szczypta (2 g) | |
duża porcja (3 g) |
Opis przygotowania przepisu
1
Ryż ugotuj zgodnie z opisem na opakowaniu. Kalafiora podziel na małe różyczki (jeżeli używasz świeżego). Na patelni podsmaż na oliwie pokrojoną w kostkę cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodaj kalafiora i trochę wody i duś, aż kalafior nieco zmięknie. Następnie dodaj pokrojonego w kostkę kurczaka oraz gałązki rozmarynu i przecier pomidorowy. Duś 10 minut, aż kurczak nie będzie surowy, dodaj kawałki sera pleśniowego i dopraw solą i pieprzem. Poczekaj, aż ser się rozpuści i wymieszaj dokładnie. Zjedz danie z ryżem posypane posiekanymi listkami bazylii. Smacznego
2
Na patelni podsmaż na oliwie pokrojoną w kostkę cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodaj kalafiora i trochę wody i duś, aż kalafior nieco zmięknie. Następnie dodaj pokrojonego w kostkę kurczaka oraz gałązki rozmarynu i przecier pomidorowy. Duś 10 minut, aż kurczak nie będzie surowy, dodaj kawałki sera pleśniowego i dopraw solą i pieprzem. Poczekaj, aż ser się rozpuści i wymieszaj dokładnie. Zjedz danie z ryżem posypane posiekanymi listkami bazylii. Smacznego
3
Następnie dodaj pokrojonego w kostkę kurczaka oraz gałązki rozmarynu i przecier pomidorowy. Duś 10 minut, aż kurczak nie będzie surowy, dodaj kawałki sera pleśniowego i dopraw solą i pieprzem. Poczekaj, aż ser się rozpuści i wymieszaj dokładnie. Zjedz danie z ryżem posypane posiekanymi listkami bazylii. Smacznego
4
Poczekaj, aż ser się rozpuści i wymieszaj dokładnie. Zjedz danie z ryżem posypane posiekanymi listkami bazylii. Smacznego
Wartości odżywcze
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna | 2 074 kcal |
Białka | 158 g |
Węglowodany | 283 g |
Cukry | 123 g |
Tłuszcze | 32 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 3 g |
Kwasy tłuszczowe trans | 0 g |
Mono nienasycone | 4 g |
Wielonienasycone | 1 g |
Cholesterol | 0 mg |
Błonnik | 27 g |
Sól | 4 g |
Woda | 460 g |
Wapń | 189 mg |
PHE | 7 911 mg |
Wartość energetyczna | {{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal- |
Białka | {{recipe.protein}} g- |
Węglowodany | {{recipe.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{recipe.sugar}} g- |
Tłuszcze | {{recipe.fat}} g- |
Nasycone kwasy tłuszczowe | {{recipe.saturatedFattyAcid}} g- |
Kwasy tłuszczowe trans | {{recipe.transFattyAcid}} g- |
Mono nienasycone | {{recipe.monoSaturated}} g- |
Wielonienasycone | {{recipe.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{recipe.cholesterol}} mg- |
Błonnik | {{recipe.fiber}} g- |
Sól | {{recipe.salt}} g- |
Woda | {{recipe.water}} g- |
Wapń | {{recipe.calcium}} mg- |
PHE | {{recipe.phe}} mg |
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit