Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Kurczak po grecku z papryką i serem feta

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

4 porcje

Opis przygotowania przepisu

1
Ryż ugotuj zgodnie z opisem na opakowaniu. Z jogurtu, przeciśniętego ząbka czosnku i startego na tarce ogórka zrób sos tzatziki.
2
Dopraw solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Paprykę pokrój w kostkę. Na patelni na oliwie podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę oraz przeciśnięte przez praskę 2 ząbki czosnku. Dodaj paprykę i trochę wody i duś około 5 minut.
3
W tym czasie pokrój kurczaka na małe kawałki i wrzuć na patelnię. Smaż około 10 minut. Dodaj pokrojone w plasterki oliwki, dopraw solą, pieprzem, oregano, mielonym zielem angielskim oraz sokiem z cytryny. Dodaj pokrojone na połówki pomidorki i duś aż zmiękną.
4
Danie posyp posiekanym koperkiem i szczypiorkiem oraz pokruszonym serem feta.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
1 942 kcal
Białka
164 g
Węglowodany
178 g
Cukry
30 g
Tłuszcze
54 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
29 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
4 g
Wielonienasycone
0,79 g
Cholesterol
0 mg
Błonnik
19 g
Sól
6 g
Woda
327 g
Wapń
322 mg
PHE
8 173 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit