Krokiety z mięsem drobiowym i kapustą pekińską
({{foodstuff.foodstuff.foodstuffBrandTitle}})Ocena przepisu
Ten przepis został już przez Ciebie oceniony
Składniki
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}
3 x porcja (100 g)
porcja (50 g)
porcja (30 g)
mała porcja (50 g)
20 ml
10 x 1 ml
160 x 1 g
porcja (250 ml)
2 x duża sztuka (60 g)
50 g
100 ml
szczypta (2 g)
szczypta (2 g)
2 x 1 g
Zapisz te składniki w swoim inteligentnym menu
Będziesz dokładnie wiedzieć, ile kalorii i składników odżywczych zawiera przepis.
Opis przygotowania przepisu
1
Naleśniki Zmiksować składniki: szklankę mąki, szklankę mleka, 1 jajko, wodę gazowaną, szczyptę soli. Usmażyć naleśniki. Z tej porcji wychodzi 8-10 naleśników.
2
Drobno pokrojoną kapustę pekińską (lub kapustę pak choi), seler naciowy i cebulę przysmażyć na oleju. Dodać przyprawy i sos sojowy. Podlać niewielką ilością wody. Dusić pod przykryciem ok. 10 minut.
3
Ugotowane mięso drobiowe (może być mięso z rosołu) zmielić z marchewką ( też z rosołu). Można nie mielić, a drobno posiekać. Masę mięsną połączyć z ugotowanymi warzywami i dobrze wymieszać. Przyprawić do smaku.
4
Na każdy naleśnik nałożyć po dwie duże łyżki farszu. Zwijać ściśle rulony. Następnie rulony panierować w mące, jajku i bułce tartej. Usmażyć krokiety na oleju z każdej strony na rumiano. Można podać z sałatą lub szklanką gorącego rosołu, polać octem balsamicznym.
Propozycja wykorzystania mięsa i marchewki z rosołu ( kurczak, indyk, kaczka)
{{data.energy}}1 968 kcal
Lub {{data.energyAlt}}8 240 kJ ● Wartość energetyczna
{{data.protein}}130 g
Zalecane dzienne spożycie: {{calculated.protein | number: 0}} g
{{data.carbohydrate}}180 g
Zalecane dzienne spożycie: {{calculated.carbohydrate | number: 0}} g
Cukry
{{data.sugar}} 24,8 g
{{data.fat}}74,7 g
Zalecane dzienne spożycie: {{calculated.fat | number: 0}} g
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{data.saturatedFattyAcid}} 42 g
Kwasy tłuszczowe trans
{{data.transFattyAcid}} 0 g
Mono nienasycone
{{data.monoSaturated}} 17,7 g
Wielonienasycone
{{data.polySaturated}} 8,2 g
Cholesterol
{{data.cholesterol}} 517 mg
Błonnik
{{data.fiber}} 16 g
Zalecane dzienne spożycie: {{calculated.fiber}} g
Sól
{{data.salt}} 4,8 g
Wapń
{{data.calcium}} 260 mg
Sód
{{data.sodium}} g -
Woda
{{data.water}} 430 g
PHE
{{data.phe}} 6 508 mg
{{calculated.percentage}}%
Z zalecenago dziennego spożycia
Dokładniejsze oszacowanie dziennego spożycia
Edytuj swój profil poniżej i zapisz
Kobieta
Mężczyzna
Chcę
Schudnąć
Nabrać masy mięśniowej
Być fit
Rok urodzenia
Wzrost
Waga
Dzienny poziom aktywności
Wróć
Uzupełnij swój profil
Waga docelowa
Docelową wagę można wprowadzić później w aplikacji.
Docelową wagę można wprowadzić później w aplikacji.
{{targetWeightMessageText}}
Utwórz konto
{{errors.message}}
Wróć
Zarejestruj się
E-mail
Hasło
Hasło musi mieć co najmniej 6 znaków!
{{errors.message}}
Wróć
Wysłaliśmy Ci wiadomość weryfikacyjną!
W ciągu kilku minut otrzymasz wiadomość weryfikacyjną na adres {{profile.email}}. W wiadomości e-mail kliknij przycisk "Dokończ rejestrację", a następnie zaloguj się.
Wróć
Zaloguj
E-mail
Hasło
{{errors.message}}
Nie pamiętasz hasła?
Wróć
Nie pamiętasz hasła?
Podaj adres e-mail użyty podczas rejestracji i zaznacz pole bezpieczeństwa „Nie jestem robotem”. Hasło zostanie do Ciebie wysłane automatycznie.
E-mail
Wróć
Wysłano
Nowe hasło zostało wysłane na Twój e-mail!
Skład wartości odżywczych
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Użytkownicy Premium nie widzą reklam
Podkategoria
Przepisy i składniki
możesz zapisać w menu

Łatwy przegląd kategorii
uzyskaj lepszą kontrolę nad spożyciem i wydatkowaniem kalorii

Statystyki na drodze do osiągnięcia docelowej wagi
Określ swoją docelową wagę i śledź postępy.

Inspiruj się przepisami i innymi menu
Uzyskaj olbrzymią bazę danych produktów.
Dine4Fit © 2024 Wszelkie prawa zastrzeżone.
Dine4Fit © 2024 Wszelkie prawa zastrzeżone.