Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Kotlet schabowy panierowany

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

4 porcje
6 x 100 g
80 x 1 g
2 x mała sztuka (50 g)
mała szklanka (200 ml)
20 ml
szczypta (2 g)
3 g

Opis przygotowania przepisu

1
Pokrój kawałek schabu na grube plastry a następni rozbij je tłuczkiem.
2
Wymieszaj w misce mleko, sól i pieprz i włóż do niej kotlety. Najlepiej je odstawić na całą noc albo minimum 2-3 godziny.
3
Wyjmij kotlety i przypraw je ponownie.
4
Obtocz je najpierw w mące, roztrzepanym jajku a następnie bułce tartej.
5
Rozgrzej patelnie, dodaj olej rzepakowy (może być i smalec) i smaż na nagrzanym oleju najpierw 2,5 minuty z każdej strony na wysokim ogniu a potem 5 minut na zmniejszonym ogniu.
6
Gotowe kotlety możesz skropić cytryną i podawać z frytkami lub ziemniakami.
30 minut

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
1 820 kcal
Białka
142 g
Węglowodany
69 g
Cukry
10 g
Tłuszcze
106 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
35 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
50 g
Wielonienasycone
13 g
Cholesterol
431 mg
Błonnik
0,61 g
Sól
3 g
Woda
176 g
Wapń
342 mg
PHE
6 586 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit