Kotlet panierowany z bakłażana z łososiem i dipem jogurtowym

Ocena przepisu
star_outline
star_outline
star_outline
star_outline
star_outline
Składniki
edit
Zapisz te składniki w swoim inteligentnym menu
Będziesz dokładnie wiedzieć, ile kalorii i składników odżywczych zawiera przepis.
close
edit Dodaj do menu
Użytkownicy Premium nie widzą reklam
Opis przygotowania przepisu
1
Bakłażana umyć . Ułożyć w całości w formie wyłożonej papierem do pieczenia. Jeśli jest duży, można przekroić na połowę. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 st. ok. pół godziny.
2
Jeszcze ciepły obrać ze skórki. Odchodzi bardzo łatwo. Następnie widelcem uklepać na grubość 1 cm. Posypać solą i pieprzem. Panierować najpierw w mące, potem w jajku, a na końcu w bułce tartej wymieszanej z serem. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Odsączyć na papierowym ręczniku.
3
Dip wszystkie składniki dokładnie wymieszać : jogurt, sok z cytryny, serek kanapkowy z ziołami, przetarty ząbek czosnku, sól, pieprz, posiekaną papryczkę chili.
4
Na usmażonym kotlecie z bakłażana ułożyć plasterek łososia, który polać dipem.
Całkowity czas przygotowania z pieczeniem 1 godzina
1 214 kcal
Lub 5 084 kJ ● Wartość energetyczna
fiber_manual_record
Białka
57,1 g
Zalecane dzienne spożycie: 0 g
fiber_manual_record
Węglowodany
125 g
Zalecane dzienne spożycie: 0 g
Cukry
17,9 g
fiber_manual_record
Tłuszcze
51,1 g
Zalecane dzienne spożycie: 0 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
16,7 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
3,4 g
Wielonienasycone
1,1 g
Cholesterol
237 mg
Błonnik
9,4 g
Zalecane dzienne spożycie: 0 g
Sól
7,1 g
Wapń
251 mg
Sód
0,09 g
Woda
286 g
PHE
2 855 mg
0%
Z zalecenago dziennego spożycia
Dokładniejsze oszacowanie dziennego spożycia
Edytuj swój profil poniżej i zapisz
Kobieta
Mężczyzna
Chcę
Schudnąć
Nabrać masy mięśniowej
Być fit
Rok urodzenia
Wzrost
cm
Waga
kg
Stały wydatek energii
Nieznaczna aktywność
keyboard_arrow_down
Zapisz swój profil na 65 000 produktów
Skład wartości odżywczych
fiber_manual_record Białka
24 %
fiber_manual_record Węglowodany
54 %
fiber_manual_record Cukry
8 %
fiber_manual_record Tłuszcze
22 %
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
7 %
Użytkownicy Premium nie widzą reklam
Przepisy i składniki
możesz zapisać w menu
Łatwy przegląd kategorii
uzyskaj lepszą kontrolę nad spożyciem i wydatkowaniem kalorii
Statystyki na drodze do osiągnięcia docelowej wagi
Określ swoją docelową wagę i śledź postępy.
Inspiruj się przepisami i innymi menu
Uzyskaj olbrzymią bazę danych produktów.
Zacznij dziś
Dostępność:  Web iOS  Android
phone Pobierz aplikację
App
Dine4Fit © 2025 Wszelkie prawa zastrzeżone.
4.7
star star star star star_half
chat_bubble
125 512 Ocena