Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Keto ciasto czekoladowo – mandarynkowe (Paleo, LowCarb)

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Opis przygotowania przepisu

1
Pomarańczę ponakłuwać widelcem i gotować 10-20 minut aż zmięknie. Odcedzić i ostudzić. Czekoladę rozpuścić na małym ogniu lub w kąpieli wodnej z olejem kokosowym.
2
Jajka ubić z erytrytolem na puszystą masę. Pomarańczę zblendować wybierając pestki i połączyć z masą czekoladową, a następnie partiami dodawać do masy jajecznej miksując na średnich obrotach.
3
Dodać także espresso i jogurt kokosowy. Kakao, mąkę i proszek do pieczenia wymieszać i dodawać po trochu do ciasta. Ciasto może wyjść dość gęste. Przełożyć je do tortownicy o średnicy 20 cm i piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni w trybie grzania góra + dół przez ok. 45 – 50 minut (do suchego patyczka). Studzić powoli, żeby ciasto nie opadło.
4
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej lub na bardzo małym ogniu. Dodać jogurt i wymieszać na gładką masę. Dosłodzić stewią w razie potrzeby. Masę czekoladową wyłożyć na wierzch ciasta i równomiernie rozsmarować. Posypać suszoną skórką pomarańczową i płatkami migdałowymi.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
2 308 kcal
Białka
52 g
Węglowodany
162 g
Cukry
58 g
Tłuszcze
184 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
125 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
11 g
Wielonienasycone
4 g
Cholesterol
711 mg
Błonnik
48 g
Sól
3 g
Woda
129 g
Wapń
223 mg
PHE
2 480 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit