Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Jogurtowa fit tarta ze szpinakiem

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

4 porcje
260 x 1 g
80 x 1 ml
5 x 1 g
3 x mała sztuka (50 g)
szczypta (2 g)
szklanka (250 ml)
400 x 1 g
3 ml
porcja (50 g)
3 g
opakowanie (120 g)
260 x 1 g
3 g
3 x 1 g

Opis przygotowania przepisu

1
Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Najpierw przygotuj ciasto. Wysyp mąkę na stolnicę, dodaj jajko oraz olej kokosowy, a także proszek do pieczenia i sól. Wyrabiaj ciasto, dodając wodę, aż nie będzie się rozsypywało (trzeba wlewać stopniowo i sprawdzać, czy ciasto się klei). Ciasto wyłóż do formy na tartę pozostawiając wysokie brzegi. Nakłuj widelcem i włóż do piekarnika na 15 minut.
2
Szpinak umyj. Na patelni podsmaż na łyżeczce oliwy pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i smaż chwilę. Dodaj połowę szpinaku i poczekaj, aż zwiędnie. Dodaj pozostałą cześć i podduś chwilę. Dopraw solą. pieprzem i gałką muszkatołową oraz chili.
3
W misce wymieszaj jogurt z jajkami oraz rozrobionym serem camembert. Dopraw solą i pieprzem. Wyjmij ciasto z piekarnika. Połóż na nim szpinak i wylej masę jogurtową. Zapiekaj przez 30 minut. Smacznego:)

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
29 168 kcal
Białka
100 g
Węglowodany
230 g
Cukry
28 g
Tłuszcze
136 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
99 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
14 g
Wielonienasycone
5 g
Cholesterol
646 mg
Błonnik
31 g
Sól
4 g
Woda
776 g
Wapń
856 mg
PHE
4 973 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit