Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Charczo

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

6 porcji
750 x 1 g
100 g
15 x 1 g
7 x 1 g
150 x 1 g
sztuka (100 g)
100 g
porcja (100 g)
Por
porcja (50 g)
opakowanie (400 g)
porcja (6 g)
15 x 1 g
10 x 1 g
120 x 1 g
20 x 1 g
10 g
porcja (10 g)
łyżeczka (5 ml)
szczypta (2 g)
3 g

Opis przygotowania przepisu

1
Mięso potnij jak na gulasz. Na dno dużego garnka wrzuć oliwę, podsmaż na niej posiekany czosnek z adżiką, mieloną kolendrą, papryką i nasionami fenkuła. Dorzucaj do tego po trochu mięso. Potem dolej ok dwa litry wody i dodaj warzywa. Gotuj pod przykryciem półtorej godziny.
2
Wyjmij włoszczyznę. Poszatkuj cebulę i podsmaż ją, dodaj mąkę, nieco soli i pieprzu. Do tego dodaj pomidory z puszki. Trochę podsmaż, a następnie dodaj to wszystko do bulionu z mięsem. Zasyp wszystko orzechami. Teraz sól i pieprz.
3
Teraz przez godzinę duś to wszystko na małym ogniu.
4
Po tym czasie dodaj ryż. Na sam koniec dodaj posiekaną nać kolendry i estragon.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
3 241 kcal
Białka
208 g
Węglowodany
206 g
Cukry
47 g
Tłuszcze
176 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
42 g
Kwasy tłuszczowe trans
0,27 g
Mono nienasycone
47 g
Wielonienasycone
72 g
Cholesterol
924 mg
Błonnik
34 g
Sól
5 g
Woda
971 g
Wapń
508 mg
PHE
10 402 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit