Boczniaki w panierce z ciecierzycy
Ocena przepisu
Składniki
250 x 1 g
2 x łyżka (10 ml)
60 x 1 ml
10 x 1 g
3 x 1 ml
łyżka (20 g)
porcja (10 g)
duża porcja (3 g)
szczypta (2 g)
Zapisz te składniki w swoim inteligentnym menu
Będziesz dokładnie wiedzieć, ile kalorii i składników odżywczych zawiera przepis.
porcja
Opis przygotowania przepisu
1
Boczniaki myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.
2
Mąkę z ciecierzycy łączymy z mlekiem oraz przyprawami, mieszamy.
3
Bocznikami dzielimy na mniejsze kawałki i moczymy w panierce.
4
Smażymy na rozgrzanej patelni z olejem.
5
Składniki na sos łączymy ze sobą i nakładamy do małego naczynia.Usmażone układamy na rukoli, polewamy octem balsamicznym i podajemy z sosem.
Fit przekąska z boczniaków.
595 kcal
Lub 2 493 kJ ● Wartość energetyczna
18,6 g
Zalecane dzienne spożycie: 0 g
49,6 g
Zalecane dzienne spożycie: 0 g
Cukry
9,9 g
32,8 g
Zalecane dzienne spożycie: 0 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
4,6 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
12,7 g
Wielonienasycone
6,3 g
Cholesterol
-
Błonnik
12,5 g
Zalecane dzienne spożycie: 0 g
Sól
4,6 g
Wapń
40,6 mg
Sód
g -
Woda
290 g
PHE
932 mg
0%
Z zalecenago dziennego spożycia
Dokładniejsze oszacowanie dziennego spożycia
Edytuj swój profil poniżej i zapisz
Kobieta
Mężczyzna
Chcę
Schudnąć
Nabrać masy mięśniowej
Być fit
Rok urodzenia
Wzrost
Waga
Stały wydatek energii
Nieznaczna aktywność
Skład wartości odżywczych
18 %
49 %
10 %
32 %
5 %
Podkategoria
Przepisy i składniki
możesz zapisać w menu

Łatwy przegląd kategorii
uzyskaj lepszą kontrolę nad spożyciem i wydatkowaniem kalorii

Statystyki na drodze do osiągnięcia docelowej wagi
Określ swoją docelową wagę i śledź postępy.

Inspiruj się przepisami i innymi menu
Uzyskaj olbrzymią bazę danych produktów.