Ocena przepisu
Ten przepis został już przez Ciebie oceniony
Składniki
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}
6 x 100 g
3 x 100 g
sztuka (70 g)
50 g
porcja (25 g)
5 g
3 x sztuka (1 g)
duża porcja (3 g)
3 x 1 g
opakowanie (8 g)
2 x szczypta (2 g)
porcja (10 g)
2 x duża szklanka (500 ml)
Zapisz te składniki w swoim inteligentnym menu
Będziesz dokładnie wiedzieć, ile kalorii i składników odżywczych zawiera przepis.
Opis przygotowania przepisu
1
Grzyby zalać wodą i moczyć kilka godzin ( można całą noc) . Wyjąc z wody i pokroić na mniejsze kawałki, małe grzybki zostawić całe. Wodę z grzybów pozostawić, nie wylewać.
2
Kapustę kiszoną odcisnąć. Gdy jest zbyt kwaśna, można przelać woda i odcedzić lub zalać dużą ilością wody , obgotować i odcedzić. Odciśniętą kapustę zalać wodą , gotować w dużym garnku pod przykryciem ok. 1 godzinę.
3
W tym czasie mięso pokroić w kostkę. Podsmażyć na smalcu. Mocno przyrumienić. Dodać do kapusty.
4
Pokrojoną cebulę zeszklić na smalcu. Dodać pokrojony boczek i kiełbasę. Smażyć razem kilka minut. Dodać do kapusty.
5
Dodać pokrojone grzyby, śliwki suszone , wodę z grzybów i wszystkie przyprawy. Gotować pod przykryciem na bardzo małym ogniu 2 - 3 godziny co jakiś czas mieszając i ewentualnie dolać wodę, aby bigos się nie przypalał.
Bigos im dłużej gotowany, tym lepszy
{{data.energy}}2 222 kcal
Lub {{data.energyAlt}}9 305 kJ ● Wartość energetyczna
{{data.protein}}213 g
Zalecane dzienne spożycie: {{calculated.protein | number: 0}} g
{{data.carbohydrate}}62,4 g
Zalecane dzienne spożycie: {{calculated.carbohydrate | number: 0}} g
Cukry
{{data.sugar}} 17,6 g
{{data.fat}}123 g
Zalecane dzienne spożycie: {{calculated.fat | number: 0}} g
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{data.saturatedFattyAcid}} 47,9 g
Kwasy tłuszczowe trans
{{data.transFattyAcid}} 0 g
Mono nienasycone
{{data.monoSaturated}} 4,7 g
Wielonienasycone
{{data.polySaturated}} 1,4 g
Cholesterol
{{data.cholesterol}} 369 mg
Błonnik
{{data.fiber}} 12,9 g
Zalecane dzienne spożycie: {{calculated.fiber}} g
Sól
{{data.salt}} 13,6 g
Wapń
{{data.calcium}} 90,9 mg
Sód
{{data.sodium}} 0 g
Woda
{{data.water}} 1 068 g
PHE
{{data.phe}} 10 714 mg
{{calculated.percentage}}%
Z zalecenago dziennego spożycia
Dokładniejsze oszacowanie dziennego spożycia
Edytuj swój profil poniżej i zapisz
Kobieta
Mężczyzna
Chcę
Schudnąć
Nabrać masy mięśniowej
Być fit
Rok urodzenia
Wzrost
Waga
Stały wydatek energii
Siedzący
Nieznaczna aktywność
Umiarkowana aktywność
Wysoka aktywność
Ekstremalna aktywność
Bez stałej aktywności
Wróć
Uzupełnij swój profil
Waga docelowa
Docelową wagę można wprowadzić później w aplikacji.
Docelową wagę można wprowadzić później w aplikacji.
{{targetWeightMessageText}}
Utwórz konto
{{errors.message}}
Wróć
Zarejestruj się
E-mail
Hasło
Hasło musi mieć co najmniej 6 znaków!
{{errors.message}}
Wróć
Wysłaliśmy Ci wiadomość weryfikacyjną!
W ciągu kilku minut otrzymasz wiadomość weryfikacyjną na adres {{profile.email}}. W wiadomości e-mail kliknij przycisk "Dokończ rejestrację", a następnie zaloguj się.
Wróć
Zaloguj
E-mail
Hasło
{{errors.message}}
Nie pamiętasz hasła?
Wróć
Nie pamiętasz hasła?
Podaj adres e-mail użyty podczas rejestracji i zaznacz pole bezpieczeństwa „Nie jestem robotem”. Hasło zostanie do Ciebie wysłane automatycznie.
E-mail
Wróć
Wysłano
Nowe hasło zostało wysłane na Twój e-mail!
Skład wartości odżywczych
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Użytkownicy Premium nie widzą reklam
Podkategoria
Przepisy i składniki
możesz zapisać w menu

Łatwy przegląd kategorii
uzyskaj lepszą kontrolę nad spożyciem i wydatkowaniem kalorii

Statystyki na drodze do osiągnięcia docelowej wagi
Określ swoją docelową wagę i śledź postępy.

Inspiruj się przepisami i innymi menu
Uzyskaj olbrzymią bazę danych produktów.
Dine4Fit © 2025 Wszelkie prawa zastrzeżone.
Dine4Fit © 2025 Wszelkie prawa zastrzeżone.