Bezglutenowa sałatka z burakiem
Ocena przepisu
Składniki
3 x duża porcja (150 g)
70 x 1 g
opakowanie (180 g)
sztuka (100 g)
100 g
3 x porcja (15 g)
porcja (23 g)
szczypta (1 g)
szczypta (2 g)
Zapisz te składniki w swoim inteligentnym menu
Będziesz dokładnie wiedzieć, ile kalorii i składników odżywczych zawiera przepis.
porcja
Opis przygotowania przepisu
1
Makaron gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy i studzimy.
2
Ogórki, buraki oraz paprykę kroimy w kostkę, a kukurydzę odcedzamy na sitku.
3
Na suchej patelni smażymy tofu pokrojone w kostkę.
4
Do miski wkładamy makaron, warzywa, tofu oraz majonez, musztardę i przyprawy. Mieszamy do połączenia się składników.
Bezglutenowa sałatka na bazie makaronu z soczewicy.
1 363 kcal
Lub 5 708 kJ ● Wartość energetyczna
78,8 g
Zalecane dzienne spożycie: 0 g
165 g
Zalecane dzienne spożycie: 0 g
Cukry
45,8 g
34,2 g
Zalecane dzienne spożycie: 0 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
3,5 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
0 g
Wielonienasycone
0 g
Cholesterol
-
Błonnik
33,7 g
Zalecane dzienne spożycie: 0 g
Sól
8,6 g
Wapń
3,9 mg
Sód
g -
Woda
0,14 g
PHE
3 941 mg
0%
Z zalecenago dziennego spożycia
Dokładniejsze oszacowanie dziennego spożycia
Edytuj swój profil poniżej i zapisz
Kobieta
Mężczyzna
Chcę
Schudnąć
Nabrać masy mięśniowej
Być fit
Rok urodzenia
Wzrost
Waga
Stały wydatek energii
Nieznaczna aktywność
Skład wartości odżywczych
28 %
59 %
16 %
12 %
1 %
Podkategoria
Przepisy i składniki
możesz zapisać w menu

Łatwy przegląd kategorii
uzyskaj lepszą kontrolę nad spożyciem i wydatkowaniem kalorii

Statystyki na drodze do osiągnięcia docelowej wagi
Określ swoją docelową wagę i śledź postępy.

Inspiruj się przepisami i innymi menu
Uzyskaj olbrzymią bazę danych produktów.