Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Zapiekanka ziemniaczana cztery sery ze szparagami

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

3 porcje
800 x 1 g
500 x 1 g
300 x 1 g
10 g
2 x mała sztuka (50 g)
mała porcja (10 g)
10 x 1 g
10 x 100 g
20 x 1 g
szczypta (2 g)
3 g
2 x 1 g

Opis przygotowania przepisu

1
Ugotuj dokładnie oczyszczone ziemniaki razem ze skórką. Odłam zdrewniałe końce szparagów i pokrój je na 1 cm kawałki. Zagotuj osoloną wodę i wrzuć szparagi. Gotuj około 10 minut i odcedź. Wymieszaj jogurt z jajkami, dodaj starty parmezan i pokrojone na małe kawałki pozostałe sery, dopraw solą i pieprzem i gałką muszkatołową.
2
Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Do naczynia żaroodpornego (ja użyłam patelni, którą można wstawić do piekarnika) przełóż najpierw szparagi, potem ułóż plastry ziemniaków razem ze skórką i zalej wszystko masą z jogurtu. Piecz w piekarniku przez 20-30 minut. Mniam!

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
15 453 kcal
Białka
226 g
Węglowodany
182 g
Cukry
25 g
Tłuszcze
354 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
218 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
5 g
Wielonienasycone
2 g
Cholesterol
431 mg
Błonnik
13 g
Sól
23 g
Woda
10 g
Wapń
177 mg
PHE
11 037 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit