Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Wegańskie spaghetti z soczewicą.

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

4 porcje
100 g
100 g
15 x 1 g
150 g
sztuka (100 g)
400 x 1 g
240 x 1 g
porcja (10 g)
szczypta (2 g)
3 g
porcja (5 g)
2 g

Opis przygotowania przepisu

1
Soczewicę wrzucić na wrzącą lekko osoloną wodę. Gotować ok 12 kinut. W tym czasie przygotować resztę składników na sos.
2
Cebulę pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę. Oliwę rozgrzać na patelni i smażyć cebulę z czosnkiem na złoto.
3
Cukinię i marchewkę umyć, obrać i utrzeć na tarce o grubych oczkach. Cukinię oprószyć delikatnie solą i odstawić na 5min.
4
Do usmażonej cebuli dodać cukinię, smażyć ok 3 minuty. Dorzucić marchewkę.
5
Po kilku minutach dodać pomidory w puszce, ugotowaną,odcedzoną soczewicę i dusić ok 15min.
6
Na koniec doprawić przyprawami do smaku, dodać posiekaną bazylię. Makaron ugotować według wskazówki na opakowaniu.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
1 131 kcal
Białka
55 g
Węglowodany
198 g
Cukry
35 g
Tłuszcze
5 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
1 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
0,02 g
Wielonienasycone
0,34 g
Cholesterol
-
Błonnik
17 g
Sól
4 g
Woda
325 g
Wapń
185 mg
PHE
1 487 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit