Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Tarta limonkowa na mleczku kokosowym

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

2 porcje
60 x 1 g
20 x 1 g
50 x 1 g
łyżka (10 g)
2 x łyżka (10 ml)
250 ml
20 x 1 g
3 x sztuka (50 g)
porcja (10 g)

Opis przygotowania przepisu

1
Daktyle odsączyć z wody i zblendować na gładką masę.
2
Dodać wszystkie składniki na spód i zblendować. Mała foremkę na tarte (moja ma średnicę 13 cm) wkleić masa i włożyć do lodówki.
3
Otworzyć puszkę mleczka kokosowego i oddzielić stała cześć od wody. Limonkę dobrze wymyć i utrzeć skórkę na tarce a następnie wycisnąć z niej sok. Stała cześć mleczka dodać razem z sokiem z limonki i wymieszać.
4
Użyć syropu klonowego/ksylitolu i posłodzić według uznania. Można dodać cześć startej skórki z limonki do masy. 20g żelatyny rozpuścić w niewielkiej ilości wrzątku i dobrze wymieszać. Dodać do masy kokosowej cały czas mieszając.
5
Przelać na wcześniej przygotowany spód i chłodzić w lodówce ok 1h. Na sam koniec udekorować otartą skórką z cytryny.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
930 kcal
Białka
40 g
Węglowodany
104 g
Cukry
42 g
Tłuszcze
37 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
21 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
3 g
Wielonienasycone
2 g
Cholesterol
0 mg
Błonnik
20 g
Sól
0,33 g
Woda
384 g
Wapń
172 mg
PHE
1 987 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit