Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Sernik kokosowy z polewą czekoladową

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

10 porcji
100 g
2 x opakowanie (150 g)
4 x opakowanie (10 g)
20 x 1 g
8 x łyżeczka (3 g)
opakowanie (35 ml)
0,5 x opakowanie (100 g)
10 x 1 ml
szczypta (2 g)

Opis przygotowania przepisu

1
Kostki tofu rozdrabniamy dłońmi i umieszczamy w pojemniku blendera.
2
Do rozdrobnionego tofu dodajemy jogurt kokosowy, cukier, cukier waniliowy, mąkę oraz sól i miksujemy na gładką masę.
3
Do masy serowej dodajemy wiórki kokosowe i mieszamy łyżką.
4
Gotową masę serową przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 35 minut.
5
Serniki po upieczeniu zostawiamy jeszcze 10 minut w wyłączonym piekarniku.
6
W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę z odrobiną mleka.
7
Upieczony sernik polewamy rozpuszczoną czekoladą i posypujemy wiórkami kokosowymi. Smacznego!
Nie ma nic lepszego jak domowe ciasta. Sernik bez grama sera posmakuje każdemu.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
984 kcal
Białka
25 g
Węglowodany
92 g
Cukry
28 g
Tłuszcze
71 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
51 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
0,03 g
Wielonienasycone
0,08 g
Cholesterol
-
Błonnik
2 g
Sól
2 g
Woda
9 g
Wapń
103 mg
PHE
750 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit