Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Schab duszony z cebula

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

4 porcje
4 x duża porcja (200 g)
duża sztuka (100 g)
Por
porcja (50 g)
sztuka (100 g)
10 x 1 g
10 x 1 g
10 x 1 g
10 x 1 g
10 x 1 g
4 x porcja (150 g)
290 g
2 x łyżka (10 ml)
10 x 1 g

Opis przygotowania przepisu

1
Schab pokroić w plastry i zostawić na noc w lodowce w marynacie z przypraw i sosu sojowego.
2
W małym garnku z połowy pora i marchewki przygotować bulion warzywny
3
Resztkę pora i cebule pokroić w plastry i podsmażyć na części masła klarowanego
4
Mięso obsmażyć na maśle klarowanym z każdej strony po 3 minuty, a następnie przekładać kolejno na uduszoną w innym naczyniu cebule. Całość zalać bulionem warzywnym i dusić przez około 80 minut pod przykryciem
5
Ugotować ziemniaki i stłuc na puree, danie podawać z buraczkami ze słoika
4 Porcje, 90 minut

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
2 458 kcal
Białka
174 g
Węglowodany
184 g
Cukry
13 g
Tłuszcze
110 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
45 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
43 g
Wielonienasycone
7 g
Cholesterol
0 mg
Błonnik
18 g
Sól
16 g
Woda
237 g
Wapń
355 mg
PHE
8 244 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit