Sałatka ze szpinakiem, serem feta i suszonymi pomidorami
Składniki
{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}} | {{item.unit}} |
Składniki
6 porcji
100 g | |
100 g | |
100 g | |
mała porcja (25 g) |
Opis przygotowania przepisu
1
Szpinak układamy na talerzu
2
Ser feta kruszymy na mniejsze kawałki, pomidory kroimy na pół i układamy na szpinaku
3
Całość polewamy olejem ze słoiczka po suszonych pomidorach i posypujemy prażonym słonecznikiem
10 minut
Wartości odżywcze
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna | 623 kcal |
Białka | 26 g |
Węglowodany | 15 g |
Cukry | 7 g |
Tłuszcze | 49 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 17 g |
Kwasy tłuszczowe trans | 0 g |
Mono nienasycone | 4 g |
Wielonienasycone | 0,59 g |
Cholesterol | 89 mg |
Błonnik | 9 g |
Sól | 2 g |
Woda | 55 g |
Wapń | 492 mg |
PHE | 1 010 mg |
Wartość energetyczna | {{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal- |
Białka | {{recipe.protein}} g- |
Węglowodany | {{recipe.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{recipe.sugar}} g- |
Tłuszcze | {{recipe.fat}} g- |
Nasycone kwasy tłuszczowe | {{recipe.saturatedFattyAcid}} g- |
Kwasy tłuszczowe trans | {{recipe.transFattyAcid}} g- |
Mono nienasycone | {{recipe.monoSaturated}} g- |
Wielonienasycone | {{recipe.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{recipe.cholesterol}} mg- |
Błonnik | {{recipe.fiber}} g- |
Sól | {{recipe.salt}} g- |
Woda | {{recipe.water}} g- |
Wapń | {{recipe.calcium}} mg- |
PHE | {{recipe.phe}} mg |
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit