Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Pyszny makaron ze szpinakiem, łososiem i szparagami

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Opis przygotowania przepisu

1
Makaron ugotuj al dente. Umyj szparagi i odłam zdrewniałe końce.
2
Pokrój je na małe kawałki (ja zostawiłam długie do zdjęcia:).
3
Na nieprzywierającej patelni podsmaż na łyżeczce oliwy pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i ciągle mieszaj, aby się nie przypaliły.
4
Dodaj szparagi. Umyj dokładnie szpinak i dodaj do szparagów. Łososia oczyść ze skóry, pokrój na kawałki, skrop sokiem z limonki i oprósz sol, pieprzem i chili.
5
Wrzuć łososia na patelnię. Duś wszystko 10-15 minut. Dopraw gałką muszkatołową oraz solą i pieprzem do smaku.
6
Posyp danie startym serem Lazur. Podawaj z makaronem.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
27 596 kcal
Białka
62 g
Węglowodany
51 g
Cukry
12 g
Tłuszcze
46 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
12 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
18 g
Wielonienasycone
11 g
Cholesterol
0 mg
Błonnik
13 g
Sól
3 g
Woda
237 g
Wapń
246 mg
PHE
2 647 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit