Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Pomidorowo ziołowy indyk na szybko

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

2 porcje
350 x 1 g
60 x 1 g
300 x 1 g
100 x 1 g
10 x 1 g
40 x 1 ml
porcja (20 g)
3 x 1 g
3 x 1 g
2 g
porcja (5 g)
szczypta (2 g)
3 g

Opis przygotowania przepisu

1
Ryz ugotuj zgodnie z opisem na opakowaniu. Indyka pokrój w kostkę. Pomidory suszone pokrój w paski i podsmaż chwilę na patelni, a następnie dodaj indyka oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i sos sojowy. Smaż chwilę i dolej passatę pomidorową. Duś około 10 minut i dodaj przyprawy: tymianek, majeranek, oregano, cząber, rozmaryn, trochę soli i pieprzu. Dodaj pomidorki koktajlowe przekrojone na połówki. Podgrzej chwilę i gotowe. Zjedz danie z ryżem posypane startym parmezanem:)
2
Smaż chwilę i dolej passatę pomidorową. Duś około 10 minut i dodaj przyprawy: tymianek, majeranek, oregano, cząber, rozmaryn, trochę soli i pieprzu. Dodaj pomidorki koktajlowe przekrojone na połówki. Podgrzej chwilę i gotowe. Zjedz danie z ryżem posypane startym parmezanem:)

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
4 460 kcal
Białka
112 g
Węglowodany
56 g
Cukry
3 g
Tłuszcze
21 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
9 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
1 g
Wielonienasycone
0,15 g
Cholesterol
0,01 mg
Błonnik
3 g
Sól
10 g
Woda
41 g
Wapń
337 mg
PHE
779 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit