Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Pierogi leniwe

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

2 porcje
opakowanie (250 g)
2 x opakowanie (60 g)
sztuka (55 g)
szczypta (2 g)

Opis przygotowania przepisu

1
Ser ugnieć widelcem lub tłuczkiem do ziemniaków. Możesz też zmielić ser. W międzyczasie zagotuj wodę w garnku.
2
Oddziel żółtko od białka. Białko ubij na sztywną pianę. Możesz pominąć ubijanie białka, ale moim zdaniem pierogi z ubitym białkiem są delikatniejsze i lepsze w smaku.
3
Przesiej mąkę i wymieszaj w misce wraz z serem, żółtkiem oraz ubitym białkiem. Dodaj szczyptę soli.
4
Wyrabiaj ciasto kilka minut. Pamiętaj, że nawet jeśli ciasto lekko klei się do rąk nie ma konieczności dodania większej ilości mąki. Zbyt duża ilość mąki może spowodować, że pierogi wyjdą twarde.
5
Ciasto podziel na dwie części i uformuj dwa wałki. Pokrój je na małe, skośne kawałeczki.
6
Pierogi wrzuć do gotującej się wody i gotuj do momentu wypłynięcia ich na powierzchnię.
Szybki obiad, który przygotujesz w 20 minut

Kategoria

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
868 kcal
Białka
60 g
Węglowodany
93 g
Cukry
11 g
Tłuszcze
28 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
15 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
2 g
Wielonienasycone
0,98 g
Cholesterol
237 mg
Błonnik
4 g
Sól
2 g
Woda
0,02 g
Wapń
34 mg
PHE
2 995 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit