Pieczniczki świąteczne
Ocena przepisu
Składniki
2 x 100 g
2 x 100 g
20 x 1 g
100 ml
100 ml
2 x łyżka (10 g)
5 x łyżka (10 ml)
5 x 1 g
5 x 1 g
szczypta (2 g)
Zapisz te składniki w swoim inteligentnym menu
Będziesz dokładnie wiedzieć, ile kalorii i składników odżywczych zawiera przepis.
porcja
Opis przygotowania przepisu
1
Wszystkie sypkie składniki przesiewamy przez sitko do miski.
2
Do suchych składników wlewamy mleko oraz olej i zagniatamy ciasto.
3
Ciasto rozwałkowujemy na grubość 3-4mm i za pomocą foremek wykrawamy pierniczki.
4
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 8 minut. Dekorujemy według uznania.
Pyszne i miękkie pierniczki świąteczne.
2 600 kcal
Lub 10 886 kJ ● Wartość energetyczna
55,5 g
Zalecane dzienne spożycie: 0 g
359 g
Zalecane dzienne spożycie: 0 g
Cukry
41,9 g
110 g
Zalecane dzienne spożycie: 0 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
10,5 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
62,4 g
Wielonienasycone
28,8 g
Cholesterol
-
Błonnik
24,3 g
Zalecane dzienne spożycie: 0 g
Sól
4,1 g
Wapń
23,9 mg
Sód
0 g
Woda
0,22 g
PHE
2 773 mg
0%
Z zalecenago dziennego spożycia
Dokładniejsze oszacowanie dziennego spożycia
Edytuj swój profil poniżej i zapisz
Kobieta
Mężczyzna
Chcę
Schudnąć
Nabrać masy mięśniowej
Być fit
Rok urodzenia
Wzrost
Waga
Stały wydatek energii
Nieznaczna aktywność
Skład wartości odżywczych
11 %
68 %
8 %
21 %
2 %
Podkategoria
Przepisy i składniki
możesz zapisać w menu

Łatwy przegląd kategorii
uzyskaj lepszą kontrolę nad spożyciem i wydatkowaniem kalorii

Statystyki na drodze do osiągnięcia docelowej wagi
Określ swoją docelową wagę i śledź postępy.

Inspiruj się przepisami i innymi menu
Uzyskaj olbrzymią bazę danych produktów.