Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

ORIENTACYJNIE ORIENTALNE PIEROŻKI, CZYLI WEGAŃSKA GYOZA :)

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

2 porcje
250 x 1 g
110 x 1 ml
łyżeczka (5 g)
porcja (50 g)
porcja (50 g)
3 g
10 x 1 g
100 x 1 g
5 x 1 g
3 x 1 g
5 x 1 ml
5 x 1 ml
5 x 1 ml
10 g

Opis przygotowania przepisu

1
Na stolnicę przesiewamy mąkę, dodajemy sól i zaczynamy stopniowo dodawać gorącą wodę. Zagniatamy. Wodę dodajemy do uzyskania elastycznej masy. Ciasto zawijamy w wilgotną ściereczkę lub folię spożywczą. Zostawiamy na około 15-30 min.
2
Marchewkę oraz imbir ścieramy na tarce, pieczarki i cebulę szatkujemy, kapustę kroimy na cienkie paski.
3
Rozgrzewamy olej na patelni i wrzucamy warzywa (kapustę na koniec). Kiedy warzywa lekko odparują dodajemy chili, podlewamy sosem sojowym. Jeśli farsz jest za mało wyrazisty dosalamy. Farsz smażymy na niewielkim ogniu do czasu zredukowania całej wody inaczej pierożki się rozlecą.
4
Wyjmujemy ciasto na stolnicę, podsypujemy mąką i ponownie zagniatamy. Ciasto musimy bardzo cienko rozwałkować następnie wycinamy krążki o dowolnej średnicy i napełniamy farszem, zlepiamy. Można także uformować cienki wałeczek (jak na kopytka) i pokroić go na równe części, które następnie rozwałkujemy – jak komu wygodniej
5
Na patelni rozgrzewamy olej, na rozgrzaną kładziemy nasze pierożki i podsmażamy mocno do powstania chrupiącej skorupki, następnie podlewamy połową szklanki wody i przykrywamy na około 5 min. Po ściągnięciu pokrywki trzymamy na małym ogniu do czasu całkowitego wchłonięcia się wody.
6
W tym czasie możemy przygotować sos – mieszamy ze sobą wszystkie składniki i gotowe !
7
Pierożki kładziemy na talerzyk, posypujemy szczypiorkiem i podajemy z sosikiem !

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
1 014 kcal
Białka
40 g
Węglowodany
188 g
Cukry
9 g
Tłuszcze
11 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
1 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
2 g
Wielonienasycone
2 g
Cholesterol
-
Błonnik
14 g
Sól
6 g
Woda
294 g
Wapń
2 596 mg
PHE
1 981 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit