Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Lekkie ciasto cynamonowe z jabłkami

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

16 porcji
130 x 1 g
130 x 1 g
2 x mała sztuka (50 g)
300 x 1 g
4 x łyżka (10 ml)
100 x 1 g
200 x 1 g
5 x 1 g
10 x 1 g

Opis przygotowania przepisu

1
Nastaw piekarnik na 180 stopni (góra dół). Jabłka obierz i usuń gniazda nasienne. Pokrój w małe plasterki i skrop sokiem z cytryny aby nie zbrązowiały. Jajka zmiksuj na puszystą masę. Powoli dodawaj ksylitol ciągle miksując. Dodaj jogurt, i olej i dalej miksuj. Na koniec dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia oraz cynamonem i zmiksuj masę na małych obrotach. Dodaj do masy pokrojone jabłka i aromat i wymieszaj łyżką. Przelej masę do formy i piecz w piekarniku przez 40minut. Smacznego
2
Na koniec dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia oraz cynamonem i zmiksuj masę na małych obrotach. Dodaj do masy pokrojone jabłka i aromat i wymieszaj łyżką. Przelej masę do formy i piecz w piekarniku przez 40minut. Smacznego

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
2 027 kcal
Białka
47 g
Węglowodany
270 g
Cukry
38 g
Tłuszcze
64 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
15 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
29 g
Wielonienasycone
14 g
Cholesterol
431 mg
Błonnik
13 g
Sól
0,61 g
Woda
189 g
Wapń
243 mg
PHE
1 858 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit