Lekkie ciasto cynamonowe z jabłkami
Składniki
{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}} | {{item.unit}} |
Składniki
16 porcji
130 x 1 g | |
130 x 1 g | |
2 x mała sztuka (50 g) | |
300 x 1 g | |
4 x łyżka (10 ml) | |
100 x 1 g | |
200 x 1 g | |
5 x 1 g | |
10 x 1 g |
Opis przygotowania przepisu
1
Nastaw piekarnik na 180 stopni (góra dół). Jabłka obierz i usuń gniazda nasienne. Pokrój w małe plasterki i skrop sokiem z cytryny aby nie zbrązowiały. Jajka zmiksuj na puszystą masę. Powoli dodawaj ksylitol ciągle miksując. Dodaj jogurt, i olej i dalej miksuj. Na koniec dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia oraz cynamonem i zmiksuj masę na małych obrotach. Dodaj do masy pokrojone jabłka i aromat i wymieszaj łyżką. Przelej masę do formy i piecz w piekarniku przez 40minut. Smacznego
2
Na koniec dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia oraz cynamonem i zmiksuj masę na małych obrotach. Dodaj do masy pokrojone jabłka i aromat i wymieszaj łyżką. Przelej masę do formy i piecz w piekarniku przez 40minut. Smacznego
Wartości odżywcze
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna | 2 027 kcal |
Białka | 47 g |
Węglowodany | 270 g |
Cukry | 38 g |
Tłuszcze | 64 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 15 g |
Kwasy tłuszczowe trans | 0 g |
Mono nienasycone | 29 g |
Wielonienasycone | 14 g |
Cholesterol | 431 mg |
Błonnik | 13 g |
Sól | 0,61 g |
Woda | 189 g |
Wapń | 243 mg |
PHE | 1 858 mg |
Wartość energetyczna | {{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal- |
Białka | {{recipe.protein}} g- |
Węglowodany | {{recipe.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{recipe.sugar}} g- |
Tłuszcze | {{recipe.fat}} g- |
Nasycone kwasy tłuszczowe | {{recipe.saturatedFattyAcid}} g- |
Kwasy tłuszczowe trans | {{recipe.transFattyAcid}} g- |
Mono nienasycone | {{recipe.monoSaturated}} g- |
Wielonienasycone | {{recipe.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{recipe.cholesterol}} mg- |
Błonnik | {{recipe.fiber}} g- |
Sól | {{recipe.salt}} g- |
Woda | {{recipe.water}} g- |
Wapń | {{recipe.calcium}} mg- |
PHE | {{recipe.phe}} mg |
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit