Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Krewetki po azjatycku w marynacie sojowej z sezamem

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

3 porcje
400 x 1 g
60 x 1 ml
20 x 1 g
10 x 1 g
30 x 1 ml
porcja (5 g)
łyżka (10 g)
szczypta (2 g)
3 g
120 x 1 g
120 x 1 g

Opis przygotowania przepisu

1
Ryż ugotuj zgodnie z opisem na opakowaniu. Z sosu sojowego miodu, cytryny, przeciśniętego przez praskę czosnku oraz startego imbiru przygotuj marynatę, dopraw pieprzem.
2
Na suchej patelni podpraż nasiona sezamu. Krewetki rozmroź i odsącz z wody. Zalej marynatą i odstaw do lodówki na pół godziny.
3
Wrzuć krewetki z marynatą na patelnię i duś kilka minut. Zjedz z ryżem i mieszanką sałat, posypane nasionami sezamu. Smacznego:)

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
1 016 kcal
Białka
96 g
Węglowodany
128 g
Cukry
18 g
Tłuszcze
11 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
1 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
3 g
Wielonienasycone
3 g
Cholesterol
632 mg
Błonnik
5 g
Sól
11 g
Woda
388 g
Wapń
410 mg
PHE
4 816 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit