Jajka zapiekane w szynce
Składniki
{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}} | {{item.unit}} |
Składniki
6 porcji
6 x plasterek (20 g) | |
6 x sztuka (55 g) | |
3 g | |
sztuka (15 g) | |
szczypta (2 g) | |
duża porcja (3 g) |
Opis przygotowania przepisu
1
Piekarnik nagrzać do 180 stopni Celsjusza. Silikonową foremkę do muffinów wysmarować odrobiną masła klarowanego i wyłożyć szynką parmeńską w taki sposób, żeby stworzyły formę kubeczka dla jajek.
2
Wypełnić szynkowe kubki jajkami i przyprawić solą i pieprzem. Wstawić do piekarnika i piec ok. 15- 20 minut. Jeśli celem jest uzyskanie efektu płynnego żółtka, to może zajść potrzeba ograniczenia jeszcze czas pieczenia. Podawać jeszcze gorące na garści rukoli.
3
Po więcej przepisów na zdrowe i smaczne śniadania zapraszam na moderncavegirl.pl
Kategoria
Wartości odżywcze
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna | 683 kcal |
Białka | 64 g |
Węglowodany | 6 g |
Cukry | 1 g |
Tłuszcze | 45 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 13 g |
Kwasy tłuszczowe trans | 0 g |
Mono nienasycone | 14 g |
Wielonienasycone | 6 g |
Cholesterol | 1 430 mg |
Błonnik | 0,85 g |
Sól | 4 g |
Woda | 0,38 g |
Wapń | 182 mg |
PHE | 3 201 mg |
Wartość energetyczna | {{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal- |
Białka | {{recipe.protein}} g- |
Węglowodany | {{recipe.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{recipe.sugar}} g- |
Tłuszcze | {{recipe.fat}} g- |
Nasycone kwasy tłuszczowe | {{recipe.saturatedFattyAcid}} g- |
Kwasy tłuszczowe trans | {{recipe.transFattyAcid}} g- |
Mono nienasycone | {{recipe.monoSaturated}} g- |
Wielonienasycone | {{recipe.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{recipe.cholesterol}} mg- |
Błonnik | {{recipe.fiber}} g- |
Sól | {{recipe.salt}} g- |
Woda | {{recipe.water}} g- |
Wapń | {{recipe.calcium}} mg- |
PHE | {{recipe.phe}} mg |
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit