Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Fit zapiekanka makaronowa ze szpinakiem

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

2 porcje
500 x 1 g
300 x 1 g
300 x 1 g
40 x 1 g
10 x 1 g
2 x mała sztuka (50 g)
mała porcja (10 g)
10 x 1 g
szczypta (2 g)
3 g
2 x 1 g

Opis przygotowania przepisu

1
Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Ugotuj makaron al dente zgodnie z opisem na opakowaniu.
2
Na patelni na łyżeczce oliwy podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę oraz przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku.
3
Dodaj mielone mięso duś aż odparuje woda około 10 minut. Oprósz solą i pieprzem, i dodaj na patelnię szpinak (jeżeli używasz mrożonego najpierw go rozmroź i odsącz wodę)
4
Smaż kilka minut, aż nadmiar wody wyparuje, ponieważ zbyt dużo wody sprawi, że zapiekanka może się nie udać.
5
W tym czasie wymieszaj jogurt naturalny z jajkiem i startym parmezanem i serem pleśniowym oraz gałką muszkatołową, solą i pieprzem.
6
Przełóż mięso ze szpinakiem do naczynia żaroodpornego (ja zapiekłam w patelni w której smażyłam ponieważ jest przystosowana do użytku w piekarniku) i dodaj masę jogurtową. Wstaw do piekarnika i piecz 20 minut. Smacznego:)

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
11 898 kcal
Białka
159 g
Węglowodany
61 g
Cukry
23 g
Tłuszcze
36 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
15 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
5 g
Wielonienasycone
2 g
Cholesterol
431 mg
Błonnik
6 g
Sól
3 g
Woda
284 g
Wapń
496 mg
PHE
7 732 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit