Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Dietetyczna tarta pełnoziarnista z brokułami i serem feta

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

4 porcje

Opis przygotowania przepisu

1
Z mąki, jednego jajka i jogurtu (120g) ugnieć szybko ciasto, dopraw je solą i pieprzem i włóż na 30 minut do zamrażarki.
2
W tym czasie obierz marchewki i wrzuć je do wrzątku na 10 minut. Brokuła podziel na różyczki.
3
Wyłóż ciasto na dno foremki, nakłuj widelcem i piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15 minut. Wymieszaj 2 jajka z jogurtem i pokruszonym serem feta, masę dopraw przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku, solą pieprzem i gałką muszkatołową. Wyjmij ciasto z piekarnia i wyłóż na nim brokuła i marchewki.
4
Wszystko zalej masą serową. Piecz tartę w piekarniku przez kolejne 30 minut.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
40 232 kcal
Białka
1 359 g
Węglowodany
499 g
Cukry
28 g
Tłuszcze
713 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
11 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
8 g
Wielonienasycone
3 g
Cholesterol
776 mg
Błonnik
29 g
Sól
6 g
Woda
365 g
Wapń
407 mg
PHE
3 926 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit